Over XML-filters

LibreOffice slaat documenten in XML-indeling op. U kunt aangepaste filters maken die de oorspronkelijke OpenDocument XML-bestandsindeling van LibreOffice naar een andere indeling converteren. Deze filters kunnen naadloos in LibreOffice worden geĂŻntegreerd, zodat u deze indelingen op transparante wijze kunt opslaan of laden.

Notitiepictogram

Voor het maken van een XML-filter hebt u een goede kennis van XML- en XSLT-begrippen nodig. Deze begrippen vallen buiten het kader van deze Help.

Een XML-filter bevat opmaakmodellen die in de XSLT-taal zijn geschreven. De opmaakmodellen definiëren de transformatie van de OpenDocument-bestandsindeling in een andere XML-indeling door middel van export- en importfilters. Er zijn drie typen XML-filters: