Wijzigingen bijhouden

note

De revisiefunctie is beschikbaar in LibreOffice voor tekstdocumenten en werkbladen.


Niet alle wijzigingen worden bijgehouden (bijvoorbeeld de verandering van een tabulatorpositie van links uitlijnen naar rechts uitlijnen wordt niet bijgehouden). Echter, alle gebruikelijke wijzigingen die een corrector maakt worden bijgehouden, zoals toevoegingen, verwijderingen, tekstwijzigingen en gebruikelijke opmaak.

  1. Om het bijhouden van wijzigingen te starten opent u het document dat u wilt bewerken en kiest u Bewerken - Wijzigingen. Kies vervolgens Bijhouden.

  2. Begin nu met uw wijzigingen aan te brengen. U zult merken dat alle nieuwe tekstpassages die u intypt worden onderstreept in kleur, terwijl alle tekst die u verwijdert zichtbaar blijft, echter doorgehaald en in kleur.

  3. Als u met de muiswijzer naar een gemarkeerde wijziging gaat, ziet u een verwijzing naar het soort wijziging, de auteur, de datum en het tijdstip van de verandering in de Help Tip. Als de Help Agent ook aan staat, zult u ook alle beschikbare commentaar op deze wijziging zien.

Wijzigingen in een werkblad worden aangegeven door een rand rond de cellen; wanneer u naar de cel wijst kunt u meer gedetailleerde informatie over deze verandering in de Help Tips zien.

U kunt een opmerking bij elke vastgelegde wijziging invoeren door de cursor in het gebied van de wijziging te plaatsen en vervolgens Bewerken - Wijzigingen - Opmerkingen te kiezen. Behalve in 'Uitgebreide Help' wordt de opmerking ook getoond in de lijst in het dialoogvenster Wijzigingen accepteren of verwerpen .

Om het bijhouden van wijzigingen te stoppen kiest u nogmaals Bewerken - Wijzigingen - Bijhouden. Het vinkje wordt daardoor verwijderd en u kunt het document nu opslaan.

In een tekstdocument kunt u alle regels die u hebt veranderd aangeven met een aanvullende markering, bijvoorbeeld een rood streepje in de marge.

Kies - LibreOffice Writer - Wijzigingen of - LibreOffice Calc - Wijzigingen om de instellingen voor het bijhouden van wijzigingen aan te passen.

Help ons, alstublieft!