Wijzigingen accepteren of verwerpen

De revisiefunctie is beschikbaar in LibreOffice voor tekstdocumenten en werkbladen.

Wanneer u een document bewerkt waarin anderen wijzigingen hebben aangebracht, kunt u de wijzigingen individueel of allemaal tegelijk accepteren of verwerpen.

  1. Als u meerdere exemplaren van het document in omloop heeft gebracht, voegt u deze eerst samen tot één document (zie Versies samenvoegen).

  2. Open het document en kies Bewerken - Wijzigingen - Accepteren of annuleren. Het dialoogvenster Wijzigingen accepteren of verwerpen verschijnt.

  3. Selecteer een verandering op het tabblad Lijst. De verandering wordt geselecteerd en weergegeven in het document, en u kunt uw beslissing met behulp van een van de knoppen invoeren.

Als één auteur een wijziging van een andere auteur heeft veranderd, ziet u de wijzigingen hiërarchisch gerangschikt, met een plusteken om de hiërarchie verder te openen.

Als de lijst met wijzigingen te lang is, kunt u naar het tabblad Filteren schakelen in het dialoogvenster en specificeren dat u alleen de wijzigingen van bepaalde auteurs of van de vorige dag wilt zien, of dat u de lijst op een andere manier wilt beperken.

Kleurgecodeerde items geven het resultaat van het ingestelde filter weer. Items in zwart kunnen worden geaccepteerd of verworpen en komen overeen met de filtercriteria. Items in blauw komen niet zelf overeen met de filtercriteria, maar hebben subitems die er wel aan voldoen. Grijze items kunnen niet worden geaccepteerd of verworpen en komen niet overeen met het filtercriterium. Groene items komen overeen met het filter, maar kunnen niet worden geaccepteerd of verworpen.

Help ons, alstublieft!