Wijzigingen bijhouden en weergeven

note

De revisiefunctie is beschikbaar in LibreOffice voor tekstdocumenten en werkbladen.


Wanneer verscheidene auteurs aan dezelfde tekst of hetzelfde werkblad werken, maakt de revisie-functie (wijzigingen optekenen) het mogelijk om bij te houden wie welke veranderingen heeft gemaakt, zodat dit voor iedereen duidelijk is. Bij de uiteindelijke redactie van het document is het dan mogelijk elke individuele verandering te bekijken en te beslissen of die moet worden geaccepteerd of verworpen.

Stelt u zich voor dat u een redacteur bent die zijn nieuwste artikel inlevert. Vóór publicatie moet het artikel echter eerst worden nagelezen door de hoofdredacteur en de corrector, en beiden zullen hun wijzigingen toevoegen. Misschien schrijft de hoofdredacteur "->verduidelijken!" achter één alinea en streept een andere alinea helemaal weg. De corrector vindt een spelfout en heeft twee suggesties voor een andere woordkeuze.

U ontvangt het bewerkte document en u kunt de suggesties van de twee reviewers ofwel overnemen of negeren.

Laten we zeggen dat u ook een kopie van het rapport hebt gemaild naar een goede vriend en collega die in het verleden onderzoek heeft gedaan naar een soortgelijk onderwerp. U heeft om enkele suggesties gevraagd en het document wordt nu per e-mail teruggestuurd met de suggesties van uw collega.

Als al uw collega's en de managers in uw bedrijf werken met LibreOffice, is het een eenvoudige zaak om een uiteindelijke versie van het document te produceren uit de resultaten die u terugkrijgt.

Help ons, alstublieft!