Redactie

Redigeren van documenten zorgt voor het blokkeren van een deel van het document zodat dat deel alleen voor geautoriseerde gebruikers zichtbaar is.

Redigeren beveiligt gevoelige informatie en zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties om kunnen gaan met regels voor vertrouwelijkheid en privacy.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Redigeren

Hoe werkt redactie in LibreOffice?

Het huidige document wordt geƫxporteerd naar een afbeeldingsdocument dat is bewerkt in LibreOffice Draw. De geredigeerde tekst of inhoud wordt uit het afbeeldingsdocument verwijderd en vervangen door het redactieblok van pixels, waardoor elke poging om de originele inhoud te herstellen of te kopiƫren wordt voorkomen. Het geredigeerde afbeeldingsdocument wordt vaak geƫxporteerd naar PDF voor publicatie of delen.

Bij het redigeren zijn de redactievormen transparant en grijs, zodat de gebruiker kan zien wat er wordt geredigeerd.

note

Het brondocument (tekst, werkblad of presentatie) wordt niet beĆÆnvloed door redactie en kan verder worden bewerkt.

tip

Bewaar en deel de geredigeerde exemplaren van het document met collega's, naar keuze in de aanpasbare (afbeelding) of de letterlijke (PDF) indeling.

De werkbalk Redigeren

De werkbalk Redigeren bestaat uit vier hulpmiddelen

Pictogram Rechthoek opstellen

Het hulpmiddel Rechthoek opstellen wordt gebruikt om de inhoud te markeren voor redactie door transparante rechthoeken te tekenen die de inhoud bedekken. Gebruik de handvatten om het formaat van de redactierechthoek te wijzigen.

Pictogram Vrije vorm opstellen

Met het hulpmiddel Vrije vorm opstellen kan de gebruiker de inhoud markeren voor redactie door vrije lijnen of polygonen te tekenen die de inhoud bedekken.

Pictogram Bewerkte export (wit) Pictogram Bewerkte export (zwart)

De knop Bewerkte export heeft twee opties:

• Bewerkte export (zwart): voltooi uw document door de semitransparante redactievormen om te zetten in ondoorzichtig zwart en exporteer als pixels in het PDF-bestand.

• Bewerkte export (wit): voltooi uw document door de semitransparante redactievormen om te zetten in ondoorzichtige witte vormen en exporteer deze als pixels in het PDF-bestand.

Pictogram Direct exporteren als PDF

Direct Exporteren als PDF: Maakt een geredigeerde kopie van het document in PDF om te delen als een letterlijke kopie voor revisie