In zwart-wit afdrukken

Tekst en afbeeldingen in zwart/wit afdrukken

1. Kies Bestand - Afdrukken. De tabpagina Algemeen van het dialoogvenster opent.

2. Klik op Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen wordt nu voor uw printer geopend.

3. Selecteer de optie om in zwart/wit af te drukken. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw printer voor verdere informatie.

4. Bevestig het dialoogvenster Eigenschappen en klik op Afdrukken.

Het huidige document zal worden afgedrukt in zwart-wit.

Afdrukken in zwart-wit in LibreOffice Impress en LibreOffice Draw

1. Kies - LibreOffice Impress of - LibreOffice Draw, zoals van toepassing.

2. Kies vervolgens Afdrukken.

3. Onder Kwaliteit selecteert u Grijswaarden of Zwart-wit en klikt u op OK.

Wanneer Ă©Ă©n van deze opties geselecteerd is, worden alle presentaties of tekeningen zonder kleur afgedrukt. Als u alleen de huidige afdrukopdracht in zwart wilt afdrukken, selecteert u de optie in Bestand - Afdrukken - LibreOffice Draw/Impress.

Grijstinten converteert alle kleuren naar maximaal 256 gradaties van zwart naar wit. Alle tekst wordt in het zwart afgedrukt. Een achtergrond die is ingesteld met Opmaak - Pagina-opmaakprofiel - Vlak wordt niet afgedrukt.

Zwart-wit converteert alle kleuren naar de twee waarden zwart en wit. Alle randen rond objecten zijn zwart afgedrukt. Alle tekst wordt in het zwart afgedrukt. Een achtergrond die is ingesteld met Opmaak - Pagina-opmaakprofiel - Vlak wordt niet afgedrukt.

Alleen tekst in zwart/wit afdrukken

In LibreOffice Writer kunt u kiezen om tekst die in kleur is opgemaakt, in zwart-wit af te drukken. U kunt dit specificeren voor alle tekstdocumenten die vervolgens worden afgedrukt, of alleen voor de huidige afdrukbewerking.

Alle tekstdocumenten met zwart/wit-tekst afdrukken

1. Kies - LibreOffice Writer of - LibreOffice Writer/Web.

2. Kies vervolgens Afdrukken.

3. Onder Inhoud selecteert u Zwart afdrukken en klikt u op OK.

Alle tekstdocumenten of HTML-documenten worden met zwarte tekst afgedrukt.

Het huidige tekstdocument in zwart-wittekst afdrukken

1. Kies Bestand - Afdrukken. Klik dan op de tab LibreOffice Writer.

2. Kies Zwart afdrukken en klik op Afdrukken.

Help ons, alstublieft!