Laden, kleur, kleurverloop en arceringspaletten

U kunt LibreOffice-extensies gebruiken om kleurenpaletten, lijsten met kleurverloop of lijsten met arceringspatronen toe te voegen.

Een kleurenpalet laden:

Rechtstreeks vanuit Extensiebeheer

Als je een aangepast palet als extensie beschikbaar hebt, gebruik dan Extensiebeheer om het palet in LibreOffice te laden:

1. Open de Extensiebeheerder.

2. Klik op Toevoegen

3. Selecteer het extensiebestand (meestal een bestand met de bestandsextensie oxt)

4. Klik op OK. U wordt gevraagd om LibreOffice opnieuw op te starten.

Vanuit het dialoogvenster Vlak

Het laden van kleurenpaletten vanuit het dialoogvenster Vlak brengt een dialoogvenster met alle kleurenpaletten die beschikbaar zijn op de LibreOffice-extensiewebsite.

1. Kies Opmaak - Vlak en klik dan op de knop Kleur.

2. Klik op de knop Kleurenpaletten toevoegen via extensies. Er verschijnt een dialoogvenster met alle beschikbare kleurenpaletten op de LibreOffice-extensiepagina.

3. Zoek de kleurenlijst die u wilt laden en klik vervolgens op Installeren.

4. Sluit het dialoogvenster Extensiebeheer. U wordt gevraagd om LibreOffice opnieuw op te starten.

Over de standaardkleurenpaletten:

De freieFarbe HLC-kleurenlijst is gebaseerd op het CIELAB-model en is geoptimaliseerd voor professioneel CMYK-afdrukken.

De kleuren in de compatibiliteits- en HTML-paletten zijn geoptimaliseerd voor beeldschermen met een resolutie van 256 kleuren.

De paletten "LibreOffice" en "Material" bevatten respectievelijk de officiële LibreOffice- en Material Design-paletten.

Het "tonale" palet biedt een reeks kleuren die zijn geordend op luminantiecontrast en die op verschillende hardware werken.

Om een palet met kleurovergangen en arceringen te laden:

Rechtstreeks vanuit Extensiebeheer

Als je een aangepast palet als extensie beschikbaar hebt, gebruik dan Extensiebeheer om het palet in LibreOffice te laden:

1. Open de Extensiebeheerder.

2. Klik op Toevoegen

3. Selecteer het extensiebestand (meestal een bestand met de bestandsextensie oxt)

4. Klik op OK. U wordt gevraagd om LibreOffice opnieuw op te starten.