Relatieve en absolute koppelingen

Als u hyperlinks insluit, moeten (tenminste) twee factoren in aanmerking genomen worden, namelijk of ze worden ingesteld als relatieve of absolute koppelingen bij het opslaan én of het bestand aanwezig is of niet:

warning

Wanneer u uw muis op een hyperlink laat rusten, geeft een Helptip de absolute verwijzing weer, aangezien LibreOffice intern absolute padnamen gebruikt. Het complete pad en adres kan alleen worden bekeken als u het resultaat van de HTML-export weergeeft , d.w.z. door het HTML-bestand als "Tekst" te laden of het te openen met een teksteditor.