Fontwork voor grafische tekstvormen

U kunt Fontwork gebruiken om grafische tekstkunstobjecten te maken.

Een Fontwork-object maken

1. Als u de werkbalk Tekening of de werkbalk Fontwork niet ziet, kiest u Beeld - Werkbalken om de werkbalk in te schakelen.

2. Klik op de werkbalk Tekening of op de werkbalk Fontwork op het pictogram Fontwork.

Pictogram Fontwork

Fontwork

3. Selecteer in het dialoogvenster Fontwork-Galerij een Fontwork-stijl en klik op OK.

Het Fontwork-object wordt in uw document ingevoegd. Fontwork-objecten zijn aangepaste vormen. Met de werkbalk 3D-instellingen kunt u de weergave op elk gewenst moment wisselen van 2D naar 3D en terug.

4. Dubbelklik op het object om tekstbewerkingsmodus te activeren.

5. Vervang de standaard Fontwork-tekst met uw eigen tekst.

6. Druk op Esc om de bewerkingsmodus te beëindigen.

Zo bewerkt u een Fontwork-object:

1. Klik op het Fontwork-object. Als het Fontwork-object op de achtergrond is ingevoegd, houdt u de toets ingedrukt als u klikt.

De werkbalk Fontwork ordt getoond. Als u de werkbalk Fontwork niet ziet, kiest u Beeld - Werkbalken - Fontwork.

2. Klik op een pictogram op de werkbalk Fontwork.

De volgende pictogrammen zijn beschikbaar:

Zo kunt u meer Fontwork-attributen bewerken:

1. Klik op het Fontwork-object. Als het Fontwork-object op de achtergrond is ingevoegd, houdt u de toets ingedrukt als u klikt.

2. Selecteer de eigenschappen in de werkbalk Eigenschappen tekenobjecten. U kunt de lijndikte, lijnkleur, opvulkleur, opvulstijl en meer wijzigen.

Help ons, alstublieft!