Naar attributen zoeken

Via het dialoogvenster Zoeken en vervangen voor tekstdocumenten kunt u naar attributen zoeken.

U kunt zoeken naar tekst met attributen die via directe opmaak of opmaakprofielen toegepast zijn. Als u bijvoorbeeld naar het attribuut Lettertype zoekt, wordt alle tekst gevonden die niet het standaardlettertype heeft. Alle tekst heeft een direct gecodeerd lettertype-attribuut, en alle tekst waarin een opmaakprofiel het lettertype-attribuut verandert, wordt gevonden.

tip

Als u tekst met een lettertype op naam wilt zoeken, klikt u op de knop Opmaak in het dialoogvenster Zoeken en vervangen van LibreOffice Writer.


note

Nadat u de attributen hebt geselecteerd waarnaar u wilt zoeken, verandert het vak Opmaakprofielen in het gebied Andere opties van het dialoogvenster Zoeken en vervangen in LibreOffice Writer in Inclusief opmaakprofielen.


note

Als u naar tekst wilt zoeken waarin attributen zijn ingesteld via directe opmaak en opmaakprofielen, selecteert u het vak Inclusief opmaakprofielen.


note

De zoekcriteria voor attributen worden onder het vak Zoeken weergegeven.


Zo zoekt u naar alle lettertypewijzigingen:

  1. Kies Bewerken - Zoeken en vervangen.

  2. Hef de selectie van het tekstvak Zoeken indien nodig op.

  3. Klik op Attributen.

  4. In het dialoogvenster Attributen selecteert u het selectievakje Lettertype en klikt u op OK.

    In het dialoogvenster Zoeken en vervangen, ziet u nu "Lettertype" onder het tekstvak Zoeken.

  5. Klik op Volgende zoeken.

Alle plaatsen waar een lettertypewijziging is toegepast, direct of door toewijzing van een geschikt opmaakprofiel, worden gevonden.

Zo herstelt u de modus Zoeken en vervangen:

U stopt het zoeken naar de huidige attributen door de normale modus te herstellen voor het dialoogvenster Zoeken en vervangen.

Het dialoogvenster Zoeken en vervangen

Help ons, alstublieft!