De Filter-navigator gebruiken

Als u verschillende filtervoorwaarden wilt verbinden met Booleaans OF, klikt u op het pictogram Filternavigatie op de filterbalk. Het venster Filter-navigator verschijnt.

De voorwaarden van de filter, die werden gedefinieerd, verschijnen in de Filter-navigator. Zodra een filter is ingesteld, ziet u een blanco filter invoer onderaan in de Filter navigator. U kunt deze invoer selecteren door op het woord "Of" te klikken. Zodra u de blanco filter invoer heeft geselecteerd, kunt u extra voorwaarden van filter ingeven in dit formulier. Deze voorwaarden zijn gekoppeld aan de vooraf gedefinieerde voorwaarden door Boolean OF.

Het contextmenu kan voor elk item in de Filter-navigator worden opgeroepen. U kunt de filtervoorwaarden in dit gebied direct als tekst bewerken. Als u wilt controleren of een veld inhoud of geen inhoud heeft, kunt u de filtervoorwaarden "leeg" (SQL:"Is Null") of "niet leeg" (SQL: "Is niet Null") selecteren. Het is ook mogelijk om het item te verwijderen met behulp van het contextmenu.

U kunt filtervoorwaarden verplaatsen in de Filter-navigator met slepen en neerzetten, of door de toetsen +Alt+pijl omhoog of +Alt+pijl omlaag te gebruiken. Sleep ze met ingedrukte -toets om filtervoorwaarden te kopiëren.

Tijdens het ontwerpen van uw formulier kunt u de eigenschap "Filtervoorstel" instellen voor elk tekstvak op het tabblad Gegevens van het overeenkomstige dialoogvenster Eigenschappen. Bij volgende zoekopdrachten in de filtermodus kunt u uit alle informatie in deze velden selecteren. De veldinhoud kan vervolgens worden geselecteerd met de functie AutoAanvullen. Houd er echter rekening mee dat deze functie een grotere hoeveelheid geheugenruimte en -tijd vereist, vooral bij gebruik in grote databases, en daarom spaarzaam moet worden gebruikt.