Faxen verzenden en LibreOffice configureren voor de faxfunctie

Als u een fax direct wilt verzenden vanuit LibreOffice, hebt u een faxmodem nodig en een faxstuurprogramma voor communicatie met de toepassingen.

Faxen verzenden via het dialoogvenster Afdrukken

1. Open het dialoogvenster Afdrukken met de opdracht Bestand - Afdrukken en selecteer het faxstuurprogramma in de keuzelijst Naam.

2. Als u op OK klikt, wordt het dialoogvenster voor het faxstuurprogramma geopend, waarin u de faxontvanger kunt selecteren.

LibreOffice configureren als faxpictogram

U kunt faxen vanuit LibreOffice zo configureren, dat een enkele klik op een pictogram voldoende is om het huidige document als fax te verzenden:

1. Kies - LibreOffice Writer - Afdrukken.

2. Selecteer het faxstuurprogramma in de keuzelijst Fax en klik op OK.

3. Klik op het pijlpictogram aan het einde van de werkbalk Standaard. Kies Werkbalk aanpassen in de vervolgkeuzelijst.

Het tabblad Werkbalken van het dialoogvenster Aanpassen verschijnt.

4. Klik op Opdrachten toevoegen.

5. Selecteer de categorie 'Documenten' en vervolgens de opdracht 'Standaardfax verzenden'.

6. Klik op Toevoegen en vervolgens op Sluiten.

7. Op het tabblad Werkbalken klikt u op de pijl omlaag om het nieuwe pictogram op de gewenste positie te zetten. Klik op OK.

Op uw werkbalk Standaard staat nu een nieuw pictogram waarmee u het huidige document als fax kunt versturen.