Crash Report Tool

De Crash Report Tool start automatisch na een programmacrash.

De Crash Report Tool verzamelt de nodige informatie die de programmaontwikkelaars kan helpen om de code te verbeteren, zodat deze fout in latere versies mogelijk kan worden vermeden. Help ons de software te verbeteren en stuur het gegenereerde crashrapport.

De Crash Report Tool starten

Bij de meeste programmacrashes wordt de Crash Report Tool automatisch gestart.

Het crashrapport verzenden

Schakel het selectievakje in als u LibreOffice opnieuw wilt starten in de veilige modus. Klik vervolgens op de knop Crashrapport verzenden.

Als een crashrapport succesvol is verzonden, zal een dialoogvenster een URL voor het rapport geven. Om het rapport te zien, kopieert u de URL en plakt u deze in een webbrowser.

tip

U krijgt geen antwoord op uw crashrapport. Als u ondersteuning nodig hebt, ga dan naar Hulp van de gemeenschap voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Welke gegevens worden verzonden?

Het crashrapport verzendt informatie over het fouttype dat de crash heeft veroorzaakt en de inhoud van het procesgeheugen op het moment van de crash. De geheugeninhoud omvat: een lijst van geladen bibliotheken en hun versienummer; een lijst van de huidige threads met de inhoud van hun stackgeheugen en processorregisterstatussen. Het geheugenspoor wordt lokaal verzameld door standaard systeemtools: dbghelp.dll op Windows-systemen; clone(), ptrace() en /proc directory op Linux-systemen; Apple's Crash Reporter op Mac-systemen.

Er wordt ook informatie verzonden over de LibreOffice-versie, de naam en versie van het besturingssysteem en de computerhardware (CPU-type en functies; totale RAM-geheugengrootte; grafisch apparaat en stuurprogramma).

De crashmelding is anoniem. Er wordt geen identificatie-informatie verzonden en er wordt geen documentinhoud verzonden. De rapportgegevens worden verzonden als een meerdelige HTTP POST-aanvraag.