Documenten verzenden als e-mail

Werkende in LibreOffice, kunt u het huidige document als een e-mailbijlage verzenden.

1. Kies Bestand - Verzenden - Document als e-mail.

LibreOffice opent uw standaard e-mail programma.

2. Voer in uw e-mailprogramma de ontvanger, het onderwerp en eventuele tekst in die u wilt toevoegen en verzend vervolgens de e-mail.

tip

Als u de e-mail naar een ontvanger wilt sturen die alleen software heeft die het OpenDocument-formaat niet kan lezen, kunt u het huidige document in een vaak gebruikt eigen formaat verzenden.
Voor een tekstdocument kiest u Bestand - Verzenden - Als Microsoft Word e-mailen. Kies voor een spreadsheet Bestand - Verzenden - Als Microsoft Excel e-mailen. En voor een presentatie, kies Bestand - Verzenden - Als Microsoft PowerPoint e-mailen.
Als u het document als een alleen-lezen bestand wilt verzenden, kiest u Bestand - Verzenden - als PDF e-mailen.
Deze opdrachten veranderen uw huidige document. Er wordt alleen een tijdelijke kopie gemaakt en verzonden.