Slepen en neerzetten in de gegevensbronweergave

De eenvoudigste en snelste manier om gegevens uit een gegevensbron naar een tekst- of werkblad te verplaatsen of om formulieren te maken die gebaseerd zijn op een gegevensbron, is de sleep-en-neerzet-methode.

Kopiƫren van gegevens met muisaanwijzer

Kopiƫren door slepen met de muis

Als u een fout maakt gedurende het slepen met de muis en de functie wilt terugdraaien, plaatst u de cursor in uw document en kiest u Ongedaan maken in het menu Bewerken.

tip

Kopiƫren met slepen-en-neerzetten is op dezelfde manier mogelijk in de andere richting.


tip

Een teksttabel of een geselecteerd bereik uit een werkblad kan met slepen en neerzetten naar een tabelcontainer worden gesleept in de gegevensbronverkenner.


tip

Tekst zonder opmaak kan via slepen en neerzetten vanuit een document naar een gegevensveld in de gegevensbronweergave worden gekopieerd.


Gegevens gebruiken in een tekstdocument

U kunt een databaseveld in een tekstdocument invoegen door een veldnaam van de kolomkop van de gegevensbronweergave in het document te slepen. Dit voegt een veld in het document in voor dit databaseveld. Dit is vooral nuttig bij het ontwerpen van formulieren. Sleep eenvoudigweg het gewenste veld - naam, adres, enz. - in uw document.

De beste manier om een compleet record in te voegen is om de overeenkomstige tabeltekst te selecteren en het in het document te slepen. Als u de muisknop loslaat, verschijnt het dialoogvenster Databasekolommen invoegen, waar u kunt beslissen of alle databasevelden gebruikt moeten worden en of de gegevens in het document als tekst, als tabel of als velden gekopieerd worden. Alle actueel geselecteerde records zullen worden ingevoegd.

Gegevens toepassen in een werkblad

U kunt Ć©Ć©n of meer records in het huidige blad van een werkblad invoegen door de rijen in de gegevensbronweergave te selecteren, naar het werkblad te slepen en daar neer te zetten. De gegevens worden ingevoerd op de plaats waar u de muisknop loslaat.

Besturingselementen invoegen in een tekstformulier

Wanneer u een tekstformulier, gekoppeld aan een database, creƫert. kunt u besturingselementen genereren door deze met de muis vanuit de gegevensbronweergave te slepen:

Wanneer u een databasekolom in het tekstdocument sleept, voegt u een veld in. Als u Shift+ ingedrukt houdt terwijl u sleept, wordt een tekstveld ingevoegd, dat met een toepasselijk labelveld gegroepeerd is. Alle databasegegevens die u voor het formulier nodig hebt, staan al in het tekstveld.

Help ons, alstublieft!