Een database registreren en verwijderen

Gegevens van elk databasebestand kunnen worden geregistreerd in de geïnstalleerde instantie van LibreOffice. Registreren betekent LibreOffice vertellen waar de gegevens zich bevinden, hoe deze zijn georganiseerd, hoe u aan die gegevens kunt komen en meer. Zodra de database is geregistreerd, kunt u de menuopdracht Beeld - Gegevensbron gebruiken om toegang te krijgen tot de gegevensrecords van uw tekstdocumenten en spreadsheets.

Zo registreert u een bestaand databasebestand:

1. Kies - LibreOffice Base - Databases.

2. Klik op Nieuw en selecteer het databasebestand.

Zo verwijdert u een geregistreerde database uit LibreOffice:

1. Kies - LibreOffice Base - Databases.

2. Selecteer het databasebestand en klik op Verwijderen.