Een database registreren en verwijderen

Gegevens van een database bestand kunnen geregistreerd worden in de geïnstalleerde instantie van LibreOffice. Registreren betekent te vertellen aan LibreOffice waar de gegevens zich bevinden, hoe ze georganiseerd zijn, hoe ze kunnen opgeroepen worden en zo meer. Zodra de database geregistreerd is, kunt u het menu commando Beeld - Gegevensbron gebruiken om de data records te benaderen vanuit tekstdocumenten en werkbladen.

Zo registreert u een bestaand databasebestand:

1. Kies - LibreOffice Base - Databases.

2. Klik op Nieuw en selecteer het databasebestand.

Zo verwijdert u een geregistreerde database uit LibreOffice:

1. Kies - LibreOffice Base - Databases.

2. Selecteer het databasebestand en klik op Verwijderen.