AutoRedigeren

Gebruik AutoRedigeren om woorden en patronen te definiëren die automatisch voor redactie worden gemarkeerd.

Automatische redactie maakt het eenvoudiger om LibreOffice-documenten te redigeren die meerdere tekstdelen hebben die verborgen moeten blijven vanwege privacy.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - AutoRedigeren


Deze functie is handig in documenten die meerdere keren namen en andere persoonlijke informatie bevatten (bijvoorbeeld creditcards, telefoonnummers, enz.). Het handmatig redigeren van al deze delen van het document zou een aanzienlijke inspanning vergen, maar met automatische redactie kan deze taak op een efficiëntere manier worden geautomatiseerd.

Doelen maken

Doelen zijn regels en patronen die door Automatische redigeren worden gebruikt om delen van het document te vinden die automatisch voor redactie worden gemarkeerd.

Om een nieuw doel aan te maken, klikt u op de knop Doel toevoegen.

Het dialoogvenster Doel toevoegen verschijnt, zodat u een Naam voor het nieuwe doel kunt definiëren en het Type en Inhoud kunt kiezen. Er zijn drie soorten doelen om uit te kiezen in de keuzelijst Type:

Voeg alle doelen toe die u op uw document wilt toepassen en klik op OK. Dit opent het document als een tekening in LibreOffice Draw met alle doelen automatisch geredigeerd met het hulpmiddel Vierkantsredactie.

Ga door met het redigeren van andere delen van het gegenereerde document en druk het vervolgens af of exporteer het naar PDF.

tip

Raadpleeg de helppagina Lijst met reguliere expressies voor meer informatie over het gebruik van reguliere expressies in LibreOffice.


Doelen exporteren en importeren

Klik op de knop Doelen opslaan om alle gedefinieerde doelen in het document op te slaan als een JSON-bestand (JavaScript Object Notation).

Klik op de knop Doelen laden om de doelen die zijn gedefinieerd in een JSON-bestand te importeren en toe te passen op een ander LibreOffice-document.

note

De doelen voor automatische redactie van documenten worden naast het document opgeslagen. Daarom zijn ze beschikbaar in het document nadat u het hebt opgeslagen en gesloten.


Help ons, alstublieft!