ActiveX-besturingselement om documenten weer te geven in Internet Explorer

Alleen onder Windows kunt u LibreOffice-documenten in een venster van Microsoft Internet Explorer bekijken. Installeer het ActiveX-besturingselement in het installatieprogramma van LibreOffice.

Het ActiveX-besturingselement installeren

1. Sluit LibreOffice en de SnelStarter.

2. Klik op de knop Starten in de taakbalk van Windows. Kies Instellingen.

3. In Instellingen, klik Toepassingen.

4. In de lijst Toepassingen en functies, klik op LibreOffice en klik daarna opWijzigen.

5. Selecteer Wijzigen in de Installatiewizard.

6. Open het item Optionele componenten en zoek het item ActiveX-besturingselement. Open het contextmenu van het pictogram en selecteer de optie voor het installeren van de functie.

7. Klik op Volgende en Installeren.

LibreOffice-documenten weergeven

1. Blader in Internet Explorer naar een webpagina die een koppeling bevat naar bijvoorbeeld een LibreOffice Writer-document.

2. Klik op de koppeling om het document te bekijken in het venster van Internet Explorer.

U kunt ook met de rechtermuisknop op de koppeling klikken en het bestand op de vaste schijf opslaan.

LibreOffice-documenten bewerken

In het LibreOffice-document in Internet Explorer vindt u een set werkbalkpictogrammen die alleen-lezen zijn.

1. Klik op het pictogram Bestand bewerken in de werkbalk van het document om een kopie van het document in een nieuw LibreOffice-venster te openen.

2. De kopie van het document bewerken.