Velden aan rapport toevoegen

Het venster Veld toevoegen helpt u om tabelgegevens in het rapport in te voegen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Het venster Veld toevoegen wordt automatisch getoond wanneer u een tabel hebt geselecteerd in het vak Inhoud en het vak verlaat.

Kies Beeld - Veld toevoegen.

Pictogram Veld toevoegen

Klik op het pictogram Veld toevoegen op de werkbalk.

1. Selecteer het veld in het dialoogvenster Veld toevoegen en klik op Invoegen. U kunt meerdere velden selecteren door op de toets te drukken terwijl u op de veldnaam klikt of de Shift-toets gebruiken terwijl u de muisknop ingedrukt houdt. Klik op Invoegen in de werkbalk om de velden aan het rapport toe te voegen.

2. Versleep de veldnamen één voor één vanuit het venster Veld toevoegen in het gebied Detail van het rapport. Plaats de velden zoals u ze wilt. Gebruik de pictogrammen op de werkbalk om de velden uit te lijnen.

Overlappende velden zijn niet mogelijk. Als u een tabelveld in het gebied Detail neerzet, dan worden een label en een tekstvak ingevoegd.

3. U kunt ook tekst invoegen die op elke pagina van het rapport hetzelfde zou moeten zijn. Klik op het pictogram Labelveld Pictogram en sleep dan een rechthoek in het gebied van de kop- of voettekst van de pagina. Bewerk de eigenschap Label om de tekst weer te geven die u wilt.

Veldnamen sorteren

Pictogram Oplopend sorteren

Sorteert namen oplopend.

Pictogram Aflopend sorteren

Sorteert namen aflopend.

Pictogram Sorteren ongedaan maken

Herstelt oorspronkelijke sortering