Geavanceerde eigenschappen

Op deze pagina kunt u enkele opties voor een database opgeven.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies in een databasevenster Bewerken - Database - Eigenschappen en klik op de tab Geavanceerde eigenschappen

De beschikbaarheid van de volgende instellingen is afhankelijk van het type database:

Pad naar de dBASE-bestanden

Voer het pad naar de map met de dBASE-bestanden in.

Waarschuwingspictogram

Zorg dat de bestandsextensie .dbf van de dBASE-bestanden in kleine letters is.

Bladeren

Opent een dialoogvenster waarin u een bestand of map kunt selecteren.

Verbinding testen

Test de databaseverbinding met de huidige instellingen.

Pad naar de tekstbestanden

Voer het pad naar de map van de tekstbestanden in.

Pad naar het werkblad

Voer het pad in naar het werkblad dat u als database wilt gebruiken.

Naam van de ODBC-gegevensbron op uw systeem

Voer de naam van de ODBC-gegevensbron in.

Gebruikersnaam

Voer de gebruikersnaam in die nodig is om toegang tot de database te verkrijgen.

Wachtwoord vereist

Als deze optie geselecteerd is, wordt de gebruiker gevraagd het wachtwoord in te voeren dat vereist is om toegang tot de database te verkrijgen.

Naam van de database

Voer de naam in van de database.

Naam van de MySQL-database

Voer de naam in van de MySQL-database die u als gegevensbron wilt gebruiken.

Naam van de Oracle-database

Voer de naam in van de Oracle-database die u als gegevensbron wilt gebruiken.

Microsoft Access-databasebestand

Voer de naam in van het Microsoft Access-databasebestand dat u als gegevensbron wilt gebruiken.

Hostnaam

Voer de hostnaam voor de LDAP-gegevensbron in.

URL van gegevensbron

Voer de locatie van de JDBC-gegevensbron in als een URL.

JDBC-stuurprogrammaklasse

Voer de naam in van de JDBC-stuurprogrammaklasse die een verbinding maakt met de gegevensbron.

Klasse testen

Test de databaseverbinding via de JDBC-stuurprogrammaklasse.

Een database kiezen

Selecteer een database in de lijst of klik op Maken om een nieuwe database te maken.