Gegenereerde waarden

Definieert de opties voor automatisch gegenereerde waarden voor nieuwe gegevensrecords.

De beschikbaarheid van de volgende instellingen is afhankelijk van het type database:

Gegenereerde waarden ophalen

Hiermee wordt LibreOffice-ondersteuning voor automatisch vergrotende gegevensvelden in de huidige ODBC- of JDBC-gegevensbron ingeschakeld. Selecteer deze optie als de functie voor automatische vergroting in de SDBCX-laag van de database niet wordt ondersteund. De automatische vergroting wordt over het algemeen voor het primaire sleutelveld geselecteerd.

Instructie automatisch vergroten

Voer de SQL-opdrachtaanduiding in die de gegevensbron de opdracht geeft om een gespecificeerd gegevensveld voor een geheel getal automatisch te vergroten. De volgende MySQL-instructie gebruikt bijvoorbeeld de instructie AUTO_INCREMENT om het veld ‘id’ te vergroten telkens wanneer de instructie een gegevensveld maakt:

TABEL MAKEN "tabel1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Voor dit voorbeeld moet u AUTO_INCREMENT in het vak Instructie automatisch vergroten invoeren.

Query van gegenereerde waarden

Voer een SQL-instructie in die de laatste automatisch vergrote waarde voor het gegevensveld van de primaire sleutel retourneert. Voorbeeld:

SELECT LAST_INSERT_D();