Assistent Brief

Start de Assistent voor een briefsjabloon. U kunt deze sjabloon voor zowel zakelijke als persoonlijke correspondentie gebruiken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Bestand - Assistenten - Brief.


LibreOffice wordt met voorbeeldsjablonen voor persoonlijke en zakelijke brieven geleverd. U kunt deze met behulp van de Assistent naar wens aanpassen. De Assistent begeleidt u stap voor stap bij het maken van een documentsjabloon en biedt diverse opties voor lay-out en ontwerp. In het voorbeeld kunt u zien hoe de voltooide brief eruit zal zien met de instellingen die u hebt gekozen.

U kunt uw items en opties op elk moment in de Assistent wijzigen. U kunt ook een gehele pagina of zelfs alle Assistentpagina's overslaan, in welk geval de huidige of de standaardinstellingen worden gebruikt.

Assistent Brief - Pagina-ontwerp

Specificeert of u een persoonlijke of een zakelijke brief wilt maken. De beschikbare opties op de volgende pagina's variëren, afhankelijk van de gemaakte keuze.

Notitiepictogram

Als u een zakelijke brief maakt, kunt u verschillende elementen selecteren voor opname in uw document, die gewoonlijk niet op persoonlijke brieven van toepassing zijn, zoals een onderwerpregel. Kiest u de optie Persoonlijke brief, dan worden sommige pagina's met elementen specifiek voor zakelijke brieven, niet in het dialoogvenster van de Assistent opgenomen.


Assistent Brief - Briefhoofd lay-out

Hiermee kunt u de elementen specificeren die al op uw papier met briefhoofd zijn geplaatst. Deze elementen worden niet afgedrukt, en de ruimte die ze innemen, wordt door de printer leeg gelaten.

Assistent Brief - Afgedrukte items

Definieert de items die moeten worden opgenomen in de briefsjabloon.

Assistent Brief - Ontvanger en afzender

Specificeert de afzender- en ontvangerinformatie.

Assistent Brief - Voettekst

Geeft de informatie aan die moet worden opgenomen in de ruimte voor de voettekst

Assistent Brief - Naam en locatie

Specificeert waar en onder welke naam het document en de sjabloon moeten worden opgeslagen.

Vorige

Hiermee kunt u de selectie die u tijdens de vorige stappen hebt gemaakt, bekijken De huidige instellingen worden opgeslagen.

Volgende

Slaat de huidige instellingen op en gaat verder naar de volgende pagina.

Voltooien

De Assistent maakt aan de hand van uw selecties een nieuwe documentsjabloon en slaat deze op uw harde schijf op. LibreOffice maakt een nieuw document op basis van de bestaande sjablonen genaamd 'Naamloos X' (X staat voor de opeenvolgende nummering) en geeft het in het werkgebied weer.

Notitiepictogram

LibreOffice slaat de huidige instellingen in de Assistent op volgens de gekozen sjabloon. Deze instellingen worden als de standaardinstellingen gebruikt wanneer u de Assistent de volgende keer activeert.


Help ons, alstublieft!