Kleur

Opent de werkbalk Kleur zodat u enkele eigenschappen van het geselecteerde object kunt bewerken.

Klik op het pictogram Kleur, op de werkbalk Afbeelding, om de werkbalk Kleur te openen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Op de Menubalk:

Kies Opmaak - Afbeelding - Kleur.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Afbeelding - Kleur.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Kleur

Kleur


Rood

In het waardevak Rood kunt u de hoeveelheid rode RGB-kleurcomponenten voor het geselecteerde grafische object verhogen of verlagen. Waarden van -100% (geen rood) naar +100% (vol rood) zijn mogelijk.

Pictogram Rood

Rood

Groen

In het waardevak Groen kunt u de hoeveelheid groene RGB-kleurcomponenten voor het geselecteerde grafische object verhogen of verlagen. Waarden van -100% (geen groen) naar +100% (vol groen) zijn mogelijk.

Pictogram Groen

Groen

Blauw

In het waardevak Blauw kunt u de hoeveelheid blauwe RGB-kleurcomponenten voor de geselecteerde afbeelding verhogen of verlagen. Waarden van -100% (geen blauw) naar +100% (vol blauw) zijn mogelijk.

Pictogram Blauw

Blauw

Helderheid

In dit waardevak kunt u een hogere of lagere helderheid voor het geselecteerde grafische object kiezen. Waarden van -100% (alleen zwart) tot +100% (alleen wit) zijn mogelijk.

Pictogram Helderheid

Helderheid

Contrast

Stelt een hoger of lager contrast voor de weergave van de geselecteerde afbeelding in. Waarden van -100% (helemaal geen contrast) tot +100% (vol contrast) zijn mogelijk.

Pictogram Contrast

Contrast

Gamma

Verhoog of verlaag de gammawaarde voor de weergave van het geselecteerde object., hetgeen een non-lineaire helderheidverandering tot gevolg heeft. Waarden van 0,10 (minimaal Gamma) tot 10 (maximaal Gamma) zijn mogelijk.

Pictogram Gamma

Gamma

Help ons, alstublieft!