Nieuw document

Gebruik het tabblad Nieuw document in het dialoogvenster Hyperlink om een hyperlink in te stellen naar een nieuw document en tegelijkertijd het nieuwe document te maken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Klik op het pictogram Hyperlink invoegen op de werkbalk Standaard en dan op Nieuw document.

Afbeelding van dialoogvenster Hyperlink - Nieuw document

Nieuw document

Voer de naam, pad en soort in van het nieuwe document in deze ruimte.

Nu bewerken

Geeft aan dat het nieuwe document gemaakt wordt en direct voor bewerking geopend wordt.

Later bewerken

Geeft aan dat het nieuwe document gemaakt wordt, maar niet direct voor bewerking geopend wordt.

Bestand

Voer de URL in die u wilt openen wanneer u op de hyperlink klikt.

Pad selecteren

Opent het dialoogvenster Pad selecteren, waar u een pad kunt selecteren.

Bestandstype

Geef een bestandstype op voor het nieuwe document.

Andere instellingen

Frame

Voer de naam in van het frame waarin u het gekoppelde bestand wilt openen, of selecteer een vooraf gedefinieerd frame in de lijst. Als u dit vak leeg laat, wordt het gekoppelde bestand in het huidige browservenster geopend.

Formulier

Specificeer of de hyperlink als tekst of als knop is ingevoegd.

Gebeurtenissen

Opent het dialoogvenster Macro toewijzen, waarin programmacodes kunnen worden toegewezen aan gebeurtenissen, zoals Muis op object of Hyperlink activeren.

Tekst

Specificeert de zichtbare tekst of knop-bijschrift voor de hyperlink.

Naam

Voer een naam voor de hyperlink in. LibreOffice voegt een NAME-tag in de hyperlink in.