Accentueren

Past de huidige accentkleur toe op de achtergrond van een tekenopmaakprofiel of tekstselectie.

Als er geen tekst is geselecteerd, klikt u op het pictogram Accentueer kleur, selecteert u de tekst die u wilt markeren en klikt u nogmaals op het pictogram Accentueer kleur. Om de accentkleur te wijzigen, klikt u op de pijl naast het pictogram Accentueer kleur en klikt u vervolgens op de gewenste kleur.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies het tabblad Opmaak - Teken - Markeren.

Als u een tekenopmaakprofiel bewerkt, kiest u het tabblad Markeren.

Pictogram Accentueer kleur

Accentueer kleur

Markering toepassen

1. Klik op het pictogram Accentueer kleur op de werkbalk Opmaak.

note

Als u de markeringskleur wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast het pictogram Accentueer kleur en klikt u op de gewenste kleur.

2. Selecteer de tekst die u wilt markeren.

tip

Als u markering op één woord wilt toepassen, dubbelklikt u op het woord.

3. Druk op Esc om markering uit te schakelen.

Markering verwijderen

1. Selecteer de gemarkeerde tekst.

2. Klik op de werkbalk Opmaak op de pijl naast het pictogram Accentueer kleur en klik vervolgens op Geen vulling.