Assistent Keuzelijst: Velden koppelen

Hier geeft u aan via welke velden waardentabellen en lijsttabellen wordt gekoppeld.

De waardentabel is de tabel van het huidige formulier waar het lijstveld ingevoegd wordt. De lijsttabel is de tabel waarvan de gegevens in het lijstveld weergegeven moeten worden. Beide tabellen moeten over een gemeenschappelijk gegevensveld gekoppeld zijn. Deze koppelingen moeten op deze pagina van de Assistent ingevoerd worden. De veldnamen hoeven niet per se hetzelfde te zijn (dit is afhankelijk van de wijze waarop veldnamen in beide tabellen gedefinieerd worden), maar beide velden moeten wel van hetzelfde type zijn.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier: Pagina 3 van de Assistent.

Veld uit de waardentabel

Specificeert het huidige formuliergegevensveld dat gerelateerd moet zijn aan een veld in de gekoppelde tabel. Klik ook op het gewenste gegevensveld in het onderstaande lijstveld.

In Besturingselement - Eigenschappen zal het gespecificeerde veld verschijnen als een item op de tabpagina Gegevens onder Gegevensveld.

Veld uit de lijsttabel

Specificeert het gekoppelde tabelgegevensveld, dat verwant is aan het gespecificeerde waardentabelveld. Klik ook op het gegevensveld in het onderstaande lijstveld.

In Besturingselement - Eigenschappen zal het gespecificeerde veld verschijnen als item op de tabpagina Gegevens van een SQL-instructie onder Lijstinhoud.