Assistent Keuzelijst met invoervak/Keuzelijst: Tabel selecteren

Uit de beschikbare databasetabellen kunt u hier een tabel selecteren die het gegevensveld bevat en waarvan de inhoud moet worden getoond als een lijstitem.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak of Keuzelijst en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier: Pagina 1 van de Assistent.

Een tabel die kan worden gekoppeld met de actuele formuliertabel wordt hier opgegeven voor keuzelijsten. In dit geval moet de koppelingstabel tenminste Ă©Ă©n veld gemeenschappelijk hebben met de tabel van het actuele formulier. Dit maakt het mogelijk om een ondubbelzinnige verwijzing vast te stellen.

Voor keuzelijsten met invoervak moet een verhouding bestaan tussen de formuliertabel en de tabel die de gegevens bevat die getoond moeten worden in de keuzelijst met invoervak.

Tabel

Selecteer in het veld Tabel de tabel die het gegevensveld bevat waarvan de inhoud in het besturingsveld weergegeven moet worden.

De hier opgegeven tabel verschijnt in de Eigenschappen als een element van een SQL-argument in het veld Lijstinhoud.