Koppelingen

Geef op hoe bladwijzers, documentverwijzingen en hyperlinks in uw document moeten worden geƫxporteerd.

Alle hyperlinks in uw LibreOffice-document worden automatisch naar uw PDF-document geƫxporteerd.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies tabblad Bestand - Exporteren als - Exporteren als PDF - Koppelingen.

Afbeelding van Dialoogvenster PDF-opties - Koppelingen

Algemeen

Exporteer bladwijzers als benoemde bestemmingen

Schakel het selectievakje in om bladwijzers in uw document te exporteren als benoemde bestemmingen in het PDF-document. De bestemmingen komen overeen met de locatie van uw bladwijzers. Gebruik deze bestemmingen om URL-koppelingen te maken die verwijzen naar deze locaties in het PDF-document.

Documentverwijzingen converteren naar PDF doelen

Schakel dit selectievakje in om de URL's die verwijzen naar andere ODF-bestanden om te zetten naar PDF-bestanden met dezelfde naam. In de verwijzende URL's worden de extensies .odt, .odp, .ods, .odg en .odm geconverteerd naar de extensie .pdf.

Exporteer URLs relatief naar bestandssysteem

Schakel dit selectievakje in om URL's naar andere documenten te exporteren als relatieve URL's in het bestandssysteem. Zie "relatieve hyperlinks" in de Help.

Kruisverwijzingen

Geef aan hoe u met hyperlinks van uw PDF-bestand naar andere bestanden moet omgaan.

Algemeen

Koppelingen van uw PDF-document naar andere documenten worden verwerkt zoals gespecificeerd in uw besturingssysteem.

Open met PDF-lezer

Koppelingen tussen documenten worden geopend met de PDF-lezer die het document momenteel toont. De PDF-lezer-applicatie moet het gespecificeerde bestandstype in de hyperlink aankunnen.

Open met Internet browser

Koppelingen tussen documenten worden geopend met de internetbrowser. De internetbrowser moet het opgegeven bestandstype in de hyperlink kunnen verwerken.