Afbeelding comprimeren

Comprimeer de geselecteerde afbeelding om de data-omvang ervan te verminderen en pas de grootte van de afbeelding in het document aan.

Beeldcompressie is een soort gegevenscompressie die wordt toegepast op digitale afbeeldingen om de opslagcapaciteit of verzendtijd te verminderen. Compressie kan profiteren van visuele waarneming en de statistische eigenschappen van beeldgegevens om de informatiekwaliteit te behouden.

Beeldcompressie kan verliesloos zijn of met verlies zijn. Door compressie zonder verlies kan de originele afbeelding perfect worden gereconstrueerd uit de gecomprimeerde gegevens. Daarentegen maakt compressie met verlies reconstructie alleen mogelijk van een benadering van het originele afbeelding, dus met enig kwaliteitsverlies, hoewel gewoonlijk met verbeterde compressiesnelheden (en derhalve verminderde bestandsgroottes).

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Selecteer de afbeelding, kies Opmaak - Afbeelding - Comprimeren...

Selecteer de afbeelding, open het contextmenu en kies Comprimeren...

Dialoogvenster Afbeelding comprimeren

Compressie

JPEG-kwaliteit

Gebruik de schuifbalk om de kwaliteit van de JPEG-compressie in te stellen, van 0 tot 100. De waarde 100 geeft geen waardeverlies en de waarde 0 geeft een zeer slechte afbeelding. De standaardwaarde 90 levert zeer goede resultaten en een aanzienlijke beperking van de afbeeldingsgrootte op.

Notitiepictogram

De compressiewaarden zijn niet gestandaardiseerd tussen verschillende JPEG-beeldcompressiesoftware.

PNG-compressie

Omdat PNG-compressie verliesloos is, is de belangrijkste reden om een compressiefactor kleiner dan 9 te gebruiken wanneer er absoluut behoefte is aan het verkleinen van het document, bij het opslaan op een trage computer. Het decomprimeren is niet afhankelijk van het compressieniveau.

Resolutie

Afbeeldingsresolutie verminderen

Vink aan om de afmetingen van de gecomprimeerde afbeelding te wijzigen.

Breedte, Hoogte

Gebruik de draaiknoppen om de nieuwe breedte en hoogte van de gecomprimeerde afbeelding in te stellen.

Resolutie

Selecteer de pixel-intensiviteit (dots per inch - DPI), van de afbeelding, in de keuzelijst.

Interpolatie

Selecteer het algoritme om de geïnterpoleerde pixels te berekenen.

Afbeeldingsinformatie

Calculate New Size

Klik om de grootte van de afbeeldingsgegevens te berekenen, op basis van de instellingen van het dialoogvenster.