Lettertype-functies

Selecteer typografische kenmerken voor lettertypen en pas deze toe op tekens.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Op de Zijbalk:

Selecteer het paneel Opmaakprofielen, open het contextmenu van een opmaakprofiel, kies Opmaakprofiel bewerken - Lettertype (tabblad).

Druk dan op Functies...

LibreOffice ondersteunt de indeling van het OpenType-lettertype. De twee belangrijkste voordelen van het OpenType-formaat zijn de compatibiliteit tussen platforms en de mogelijkheid om uitgebreidere tekensets en indelingsfuncties te ondersteunen, die rijkere taalkundige ondersteuning en geavanceerde typografische controle bieden.

Notitiepictogram

De functies die worden weergegeven in het dialoogvenster Lettertype-opmaak hangen af van het geselecteerde lettertype.

Vak Lettertype-functies

Het vak met Lettertype-functies configureerbare functies die beschikbaar zijn voor het lettertype

Lettertype-functies voorbeeldvenster

Het functie-voorbeeldvenster geeft een standaardtekst weer waarmee de geselecteerde functies gecontroleerd kunnen worden.