Extensie Update

Klik op de knop Controleren op updates in het dialoogvenster Extensies om te controleren op online updates voor alle geïnstalleerde extensies. Als u wilt controleren op online updates voor alleen de geselecteerde extensie, klikt u met rechts om het contextmenu te openen en kiest u Bijwerken.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Extensies, klik op de knop Op updates controleren.

Als u op de knop Controleren op updates klikt of de opdracht Update kiest, wordt het dialoogvenster Extensie-update weergegeven en de controle op de beschikbaarheid van updates start onmiddellijk.

Tijdens de controle op updates, verschijnt een voortgangsindicator. Wacht totdat er berichten in het dialoogvenster worden getoond of klik op Annuleren om de controle op updates af te breken.

Indien er geen updates beschikbaar zijn, verschijnt in het dialoogvenster het bericht dat er geen updates beschikbaar zijn. Sluit het dialoogvenster.

Indien er updates beschikbaar zijn, kunnen die of automatisch worden geïnstalleerd, of u moet reageren door een actie uit te voeren:

Het dialoogvenster Extensie Update kan items bevatten die niet te selecteren zijn, waardoor geen automatische update kan worden uitgevoerd.

Als u op de knop Installeren klikt wordt het dialoogvenster Download en Installatie weergegeven.

Alle extensies die direct kunnen worden gedownload, worden nu gedownload. De voortgang wordt getoond in het dialoogvenster Downloaden en installeren. Als een extensie niet gedownload kan worden, wordt een bericht weergegeven. De bewerking gaat verder voor de overblijvende extensies.

Sommige extensies kunnen zijn gemarkeerd met de uitdrukking "browsergebaseerde update". Deze extensies kunnen niet worden gedownload via het dialoogvenster Extensies. Er moet een webbrowser worden geopend om de extensie-update van een bepaalde website te downloaden. Die site kan meerdere gebruikersinteracties vereisen om de extensie te downloaden. Na het downloaden moet u de extensie handmatig installeren, bijvoorbeeld door te dubbelklikken op het pictogram van de extensie in een bestandsbrowser.

Voor extensies die zijn gemarkeerd als "browsergebaseerde update", opent het dialoogvenster Extensies uw webbrowser op de betreffende website. Dit gebeurt wanneer u het dialoogvenster sluit, na het downloaden van andere extensie-updates. Als er geen extensies zijn die direct kunnen worden gedownload, wordt de webbrowser onmiddellijk gestart.

Nadat de laatste extensie is gedownload, begint de installatie. Eerst worden alle geïnstalleerde extensies, waarvoor succesvol een update kon worden gedownload, verwijderd. Dan worden de bijgewerkte extensies geïnstalleerd. Als er een fout optreedt, wordt een bericht weergegeven dat de installatie niet gelukt is, maar de bewerking gaat door.

Als alle updates zijn verwerkt, geeft het dialoogvenster Downloaden en installeren aan dat het is voltooid. U kunt het downloaden en installeren afbreken door op de knop Update afbreken te klikken.

Toon alle updates

Alleen de te downloaden extensies worden standaard weergegeven in het dialoogvenster. Markeer Toon alle updates om ook andere extensies en foutberichten te zien.

dialoogvenster Extensies