HTML-import en -export

Wanneer u een bestand naar een HTML-document exporteert, worden de beschrijving en de door de gebruiker gedefinieerde bestandseigenschappen opgenomen als META tags tussen de HEAD-tags van het geƫxporteerde document. META-tags worden niet weergegeven in een webbrowser en worden gebruikt om informatie, zoals trefwoorden voor zoekmachines, op uw webpagina op te nemen. Om de eigenschappen van het huidige document in te stellen, kiest u Bestand - Eigenschappen, klikt u op de tabbladen Beschrijving of Aangepaste eigenschappen en typt u de gewenste informatie. .

De volgende bestandseigenschappen worden geconverteerd naar META-tags wanneer u een bestand exporteert als HTML-document:

ODF-eigenschap

HTML-tags

Titel

<TITLE>

Onderwerp

<META NAME="CLASSIFICATION" CONTENT="Veldinhoud">

Sleutelwoorden

<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Veldinhoud">

Beschrijving

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Veldinhoud">

Aangepaste eigenschappen

<META NAME="Aangepaste veldnaam" CONTENT="Aangepaste veldinhoud">


note

Wanneer u een HTML-document importeert dat deze META-tags bevat, wordt de inhoud van de tags toegevoegd aan het bijbehorende LibreOffice-bestandseigenschapsvak.


tip

Sleutelwoorden moeten worden gescheiden door komma's. Een sleutelwoord mag tekens voor witruimte of punt-komma's bevatten.


Tips bij importeren

Wanneer u een HTML-document importeert, worden de volgende META-tags automatisch geconverteerd naar LibreOffice-velden: <META HTTP-EQUIV="REFRESH"...> en <META NAME="..." ...> , waar NAME staat voor AUTHOR, CREATED, CHANGED, CHANGEDBY, DESCRIPTION, KEYWORDS of CLASSIFICATION.

Scripts, opmerkingen en META-tags die direct vĆ³Ć³r een TABLE-tag zijn geplaatst, worden in de eerste cel van de tabel ingevoegd.

Scripts en META-tags in de header van een HTML-document worden geĆÆmporteerd in en verankerd aan de eerste alinea in het document.

Kies - Laden/Opslaan - HTML-compatibiliteit om de opties in te stellen voor het importeren van HTML-tags. Een bekende META-tag bevat "HTTP-EQUIV" of "NAME" en wordt geĆÆmporteerd als notitie in LibreOffice. De enige uitzondering is <META NAME="GENERATOR"...>, die wordt genegeerd.

Tips bij exporteren

Notities en scriptvelden aan het begin van de eerste alinea in een document worden geƫxporteerd naar de kop van een HTML-document. Als het document begint met een tabel, wordt de eerste alinea in de eerste cel van de tabel naar de kop van het HTML-document geƫxporteerd.

Help ons, alstublieft!