HTML-import en -export

Wanneer u een bestand naar een HTML-document exporteert, worden de beschrijving en de door de gebruiker gedefinieerde bestandseigenschappen opgenomen als META-tags tussen de HEAD-tags van het geƫxporteerde document. META-tags worden niet weergegeven in webbrowsers en worden gebruikt om informatie op te nemen, zoals sleutelwoorden voor zoekmachines op uw webpagina. Als u de eigenschappen van het huidige document wilt instellen, kiest u Bestand - Eigenschappen. Klik op het tabblad Beschrijving of Gebruikergedefineerd en voer vervolgens de gewenste informatie in.

De volgende bestandseigenschappen worden geconverteerd naar META-tags wanneer u een bestand exporteert als HTML-document:

Bestandseigenschap

<TITLE>

Onderwerp

<META NAME="CLASSIFICATION" CONTENT="Veldinhoud">

Sleutelwoorden

<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Veldinhoud">

Beschrijving

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Veldinhoud">

Infovelden 1...4

<META NAME="Naam infoveld" CONTENT="Veldinhoud">

Notitiepictogram

Wanneer u een HTML-document importeert dat deze META-tags bevat, wordt de inhoud van de tags toegevoegd aan het bijbehorende LibreOffice-bestandseigenschapsvak.

Tippictogram

Sleutelwoorden moeten worden gescheiden door komma's. Een sleutelwoord mag tekens voor witruimte of punt-komma's bevatten.

Tips bij importeren

Wanneer u een HTML-document importeert, worden de volgende META-tags automatisch geconverteerd naar LibreOffice-velden: <META HTTP-EQUIV="REFRESH"...> en <META NAME="..." ...> , waar NAME staat voor AUTHOR, CREATED, CHANGED, CHANGEDBY, DESCRIPTION, KEYWORDS of CLASSIFICATION.

Scripts, opmerkingen en META-tags die direct vĆ³Ć³r een TABLE-tag zijn geplaatst, worden in de eerste cel van de tabel ingevoegd.

Scripts en META-tags in de header van een HTML-document worden geĆÆmporteerd in en verankerd aan de eerste alinea in het document.

Kies - Laden/Opslaan - HTML-compatibiliteit om de opties in te stellen voor het importeren van HTMLtags. Een bekende META-tag bevat "HTTP-EQUIV" of "NAME" en wordt geĆÆmporteerd als notitie in LibreOffice. De enige uitzondering is <META NAME="GENERATOR"...>, die wordt genegeerd.

Tips bij exporteren

Notities en scriptvelden aan het begin van de eerste alinea in een document worden geƫxporteerd naar de kop van een HTML-document. Als het document begint met een tabel, wordt de eerste alinea in de eerste cel van de tabel naar de kop van het HTML-document geƫxporteerd.