Hangul/Hanja-conversie

Converteert de geselecteerde Koreaanse tekst vanuit Hangul naar Hanja of vanuit Hanja naar Hangul. De menuopdracht kan alleen worden aangeroepen als u ondersteuning voor Aziatische talen hebt ingeschakeld onder - Taalinstellingen - Talen en als een tekst is geselecteerd die is opgemaakt in de Koreaanse taal.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Taal - Hangul/Hanja-conversie. Ondersteuning voor Aziatische talen moet ingeschakeld zijn.


Origineel

Toont de huidige selectie.

Woord

Toont de eerste voorgestelde vervanging uit de woordenlijst. U kunt het voorgestelde woord bewerken of een ander woord invoeren. Klik op de knop Zoeken om het oorspronkelijke woord te vervangen door het bijbehorende vervangende woord.

Zoeken

Zoekt de Hangul-invoer in de woordenlijst en vervangt deze door de bijbehorende Hanja-tekst. Klik op Negeren om de zoekfunctie te annuleren.

Voorstellen

Geeft alle beschikbare vervangingen in de woordenlijst weer. Als het vakje Vervangen per teken is ingeschakeld, wordt een raster met tekens weergegeven. Als het vakje Vervangen per teken is uitgeschakeld, wordt een lijst met woorden weergegeven.

Opmaak

Klik op de opmaak om de vervangingen weer te geven.

Hangul/Hanja

De oorspronkelijke tekens worden vervangen door de voorgestelde tekens.

Hanja (Hangul)

Het Hangul-deel wordt tussen haakjes weergegeven na het Hanja-gedeelte.

Hangul (Hanja)

Het Hanja-deel wordt tussen haakjes weergegeven na het Hangul-gedeelte.

Hanja als bovenstaande Ruby-tekst

Het Hanja-gedeelte wordt weergegeven als robijnrode tekst boven het Hangul-gedeelte.

Hanja als onderstaande Ruby-tekst

Het Hanja-gedeelte wordt weergegeven als robijnrode tekst onder het Hangul-gedeelte.

Hangul als bovenstaande Ruby-tekst

Het Hangul-gedeelte wordt weergegeven als robijnrode tekst boven het Hanja-gedeelte.

Hangul als onderstaande Ruby-tekst

Het Hangul-gedeelte wordt weergegeven als robijnrode onder het Hanja-gedeelte.

Conversie

Normaal gesproken worden in een gecombineerde tekstselectie met zowel Hangul- als Hanja-tekens alle Hangul-tekens geconverteerd naar Hanja en worden alle Hanja-tekens geconverteerd naar Hangul. Als u een gecombineerde tekstselectie slechts in één richting wilt converteren, gebruikt u de volgende conversieopties.

Alleen Hangul

Vink aan om alleen Hangul te converteren. Hanja niet converteren.

Alleen Hanja

Vink aan om alleen Hanja te converteren. Hangul niet converteren.

Negeren

Er worden geen wijzigingen aangebracht in de huidige selectie. Het volgende woord of teken wordt geselecteerd voor conversie.

Altijd negeren

Er worden geen wijzigingen aangebracht in de huidige selectie en telkens wanneer dezelfde selectie wordt aangetroffen, wordt deze automatisch genegeerd. Het volgende woord of teken wordt geselecteerd voor conversie. De lijst met genegeerde tekst is geldig voor de huidige LibreOffice-sessie.

Vervangen

Vervangt de selectie, volgens de opmaakopties, door de voorgestelde tekens of door het voorgestelde woord. Het volgende woord of teken wordt geselecteerd voor conversie.

Altijd vervangen

Vervangt de selectie, volgens de opmaakopties, door de voorgestelde tekens of door het voorgestelde woord. Telkens wanneer dezelfde selectie wordt aangetroffen, wordt deze automatisch vervangen. Het volgende woord of teken wordt geselecteerd voor conversie. De lijst met vervangende tekst is geldig voor de huidige LibreOffice-sessie.

Vervangen per teken

Vink aan om teken voor teken te bewegen door de geselecteerde tekst. Indien niet aangevinkt, worden volledige woorden vervangen.

Opties

Opent het dialoogvenster Hangul/Hanja-opties.

Help ons, alstublieft!