Menu's

Hiermee kunt u menu's aanpassen voor alle modules van LibreOffice.

U kunt nieuwe opdrachten toevoegen, bestaande opdrachten aanpassen of menu-items schikken. U kunt ook opdrachten toevoegen die door macro's worden uitgevoerd en diverse stijlen rechtstreeks vanuit het menu toepassen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Aanpassen - Menu's (tabblad).

Zoeken

Voer een tekenreeks in het tekstvak in om de zoekopdracht naar opdrachten te verkleinen.

Categorie

Selecteer de menuopdrachtcategorie in de keuzelijst om het zoeken naar opdrachten te beperken of blader door de onderstaande lijst. De opdrachten voor Macro's en stijlen staan onderaan de lijst.

Beschikbare opdrachten

Geeft de resultaten weer van de combinatie van de zoekreeks en de categorie van de gewenste opdracht.

Omschrijving

Het tekstvak bevat een korte omschrijving van de geselecteerde opdracht.

Bereik

Selecteer de locatie waar het contextmenu moet worden gekoppeld. Als deze is gekoppeld aan een module van LibreOffice, is het menu beschikbaar voor alle bestanden die in die module zijn geopend. Als het bestand aan het bestand is gekoppeld, is het menu alleen beschikbaar als dat bestand geopend en actief is.

Doel

Selecteer het menu waar de aanpassing op moet worden toegepast.

Toevoegen

Klik op het hamburgerpictogram en kies vervolgens Toevoegen om een nieuw menu toe te voegen.

Hamburgerpictogram

Hamburgerpictogram

Verwijderen

Klik op het hamburgerpictogram en kies vervolgens Verwijderen om het menu te verwijderen.

note

U kunt alleen aangepaste menu's en aangepaste menuopties verwijderen.

Toegewezen opdrachten

Geeft de opdrachten weer die in het menu Doel worden weergegeven.

Rechter pijltoets

Klik op de knop met de pijl naar rechts om een opdracht in het linker weergavevenster te selecteren en kopieer naar het rechter weergavevenster. Dit zal de opdracht aan het geselecteerde menu toevoegen.

Linker pijltoets

Klik op de linker pijltoets om de geselecteerde opdracht van het huidige menu te verwijderen.

Pijlen omhoog en omlaag.

Klik op de pijlen omhoog of omlaag om de geselecteerde opdracht omhoog of omlaag te verplaatsen in de lijst met weergegeven menuopdrachten.

tip

U kunt de geselecteerde opdracht met slepen en neerzetten naar de gewenste positie verplaatsen.

Aanpassen

Invoegen

Wijzigen

Standaard

Verwijdert alle wijzigingen die op dit menu zijn toegepast.