LibreOffice BASIC bibliotheekbeheerder

Met dit dialoogvenster kunt u LibreOffice modules en dialoogvensters in bibliotheken beheren. U kunt ook Basic bibliotheken importeren en exporteren naar bestanden of extensies.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Op de Menubalk:

Kies Extra - Macro's - Macro's - Basic,
klik op de knop Beheren.

Tabbladen Modules en Dialogen

Hiermee kunt u modules of dialogen beheren.

Modules of Dialogen

Geeft een overzicht van de bestaande modules of dialoogvensters.

Bewerken

Opent de geselecteerde module of het dialoogvenster voor bewerking.

Nieuw (module)

Opent de editor en maakt een nieuwe module.

Nieuw (dialoogvenster)

Opent de editor en maakt een nieuw dialoogvenster.

Tabblad Bibliotheken

Hiermee kunt u de macrobibliotheken voor de huidige toepassing en eventuele geopende documenten beheren.

Locatie

Selecteer de toepassing of het document met de macrobibliotheken die u wilt beheren.

Bibliotheek

Geeft een overzicht van de bestaande macrobibliotheken voor de huidige toepassing en alle geopende documenten.

Bewerken

Opent de $ [officename] Basic-editor zodat u de geselecteerde bibliotheek kunt wijzigen.

Wachtwoord

Wijst het wachtwoord wachtwoord toe of bewerkt het voor de geselecteerde bibliotheek .

Nieuw

Maakt een nieuwe bibliotheek.

Naam

Voer een naam in voor de nieuwe bibliotheek of module.

Importeren

Zoek die LibreOffice Basic library die u aan de huidige lijst wilt toevoegen en klik op Openen.

Exporteren

Opent een dialoogvenster om de geselecteerde bibliotheek te exporteren als een extensie of als een Basic bibliotheek.

Verwijderen

De geselecteerde elementen verwijderen (na bevestiging).

Sluiten

Het dialoogvenster sluiten en alle wijzigingen opslaan.