Palet

Opent het dialoogvenster Palet, waar u kleuren kunt vervangen in bitmap- en metafile-afbeeldingen.

U kunt maximaal vier kleuren in Ă©Ă©n keer vervangen. U kunt maximaal vier kleuren tegelijk vervangen.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Vervanging van de kleuren (LibreOffice Draw en LibreOffice Impress)

Pictogram

Palet

Kleur voor palet

Geeft de kleur in de afbeelding weer die direct onder de muisaanwijzer ligt. Dit werkt alleen als het Palet geselecteerd is.

Vervangen

Vervangt de geselecteerde uitgangskleuren in de huidige afbeelding door de kleuren die u in de vakken Vervangen door specificeert.

Kleuren

Toont de uitgangskleuren en de vervangende kleuren.

Uitgangskleur

Selecteer dit vakje om de huidige Uitgangskleur te vervangen door de kleur die u hebt geselecteerd in het vak Vervangen door .

Uitgangskleur

Geeft de kleur weer die u wilt vervangen in de geselecteerde afbeelding. Klik hier om de uitgangskleur in te stellen, klik op het pictogram Palet en klik dan op een kleur in de geselecteerde afbeelding.

Tolerantie

Stel de tolerantie in voor de vervanging van een uitgangskleur in de bronafbeelding. Stel een lage waarde in om kleuren te vervangen die op de kleur die u hebt geselecteerd lijken. Voer een hogere waarde in om een breder kleurbereik te vervangen.

Vervangen door

Toont de beschikbare vervangende kleuren. Hef de selectie van de afbeelding op, kies Opmaak - Gebied en klik dan op de tab Kleuren om de huidige lijst met kleuren aan te passen.

Transparantie

Vervangt transparante gebieden in de huidige afbeelding door de kleur die u selecteert.

Transparantie

Selecteer de kleur die de transparante gebieden in de huidige afbeelding moet vervangen.