Spelling

Controleert het document of de huidige selectie op spelfouten. Als een extensie voor het controleren van de grammatica is geïnstalleerd, controleert het dialoogvenster ook op fouten in de grammatica.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Extra - Spelling en grammatica.

F7-toets

Klik op de werkbalk Standaard op

Pictogram

Spelling


Spelling en grammatica controleren

De spellingcontrole begint bij de huidige cursorpositie en gaat door tot het einde van het document of de selectie. Vervolgens kunt u ervoor kiezen de spellingcontrole vanaf het begin van het document voort te zetten.

Spelling looks for misspelled words and gives you the option of adding an unknown word to a user dictionary. When the first misspelled word is found, the Spelling dialog opens.

Spelling errors are underlined in red, grammar errors in blue. First the dialog presents all spelling errors, then all grammar errors.

Enable Check grammar to work first on all spelling errors, then on all grammar errors.

Niet in woordenlijst

Geeft de zin met het verkeerd gespelde woord gemarkeerd weer. Bewerk het woord of de zin, of klik op een van de voorstellen in het onderstaande tekstvak.

Voorstellen

Geeft een lijst van alternatieve woorden, waardoor het verkeerd gespelde woord kan worden vervangen. Selecteer het woord dat u wilt gebruiken en klik op Corrigeren of Corrigeer alles.

Teksttaal

Specificeert de taal die voor het controleren van de spelling moet worden gebruikt.

Voor een taalitem staat een vinkje als de spellingcontrole voor deze taal geactiveerd is.

Opties

Opent een dialoogvenster waarin u de gebruikerswoordenlijsten kunt selecteren en de regels voor de spellingcontrole kunt instellen.

Aan woordenboek toevoegen

Voegt het onbekende woord aan een gebruikerswoordenlijst toe.

Eenmaal negeren

Slaat het onbekende woord over en zet de spellingcontrole voort.

Notitiepictogram

This label of this button changes to Resume if you leave the Spelling dialog open when you return to your document. To continue the spellcheck from the current position of the cursor, click Resume.


Alles negeren

Slaat alle voorkomende gevallen van het onbekende woord in het gehele LibreOffice document over en zet de spellingcontrole voort.

Corrigeren

Vervangt het onbekende woord door het huidige voorstel. Als u meer dan alleen het verkeerd gespelde woord hebt gewijzigd, wordt de gehele zin vervangen.

Corrigeer alles

Vervangt alle gevallen van het onbekende woord door het huidige voorstel.

Ongedaan maken

Klikken om de laatste wijziging in de huidige zin ongedaan te maken. Klik opnieuw om de eerdere wijziging in dezelfde zin ongedaan te maken.

Help ons, alstublieft!