Materiaal

Wijzigt de kleur van het geselecteerde 3D-object.

Pictogram Materiaal

Materiaal

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open het contextmenu van het 3D-object, kies het tabblad 3D-effecten - Materiaal.

Materiaal

Wijst een vooraf gedefinieerd kleurenschema toe of laat u uw eigen kleurenschema maken.

Favorieten

Selecteer een vooraf gedefinieerd kleurenschema of selecteer Gebruikergedefinieerd om een eigen kleurenschema te definiëren.

Objectkleur

Selecteer de kleur die u op het object wilt toepassen.

Kleuren selecteren via het dialoogvenster Kleur

Met LibreOffice kunt u aangepaste kleuren definiëren met behulp van een tweedimensionaal grafisch en een numeriek verloopdiagram van de optie Kies een kleur.

Pictogram

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Belichtingskleur

Selecteer de kleur voor de belichting van het object.

Kleuren selecteren via het dialoogvenster Kleur

Met LibreOffice kunt u aangepaste kleuren definiëren met behulp van een tweedimensionaal grafisch en een numeriek verloopdiagram van de optie Kies een kleur.

Pictogram

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Spiegeling

Hier kunt u de lichtreflectie voor het geselecteerde object instellen.

Kleur

Selecteer de kleur die het object moet reflecteren.

Kleuren selecteren via het dialoogvenster Kleur

Met LibreOffice kunt u aangepaste kleuren definiëren met behulp van een tweedimensionaal grafisch en een numeriek verloopdiagram van de optie Kies een kleur.

Pictogram

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Intensiteit

Voer de intensiteit van het reflectie-effect in.

Toepassen

Klik hier om de eigenschappen die in het dialoogvenster worden weergegeven toe te passen op het geselecteerde object.

Pictogram Toepassen

Toepassen

Bijwerken

Klik hier om in het dialoogvenster alle eigenschappen van het geselecteerde object te zien.

Pictogram Bijwerken

Bijwerken

Voorbeeldveld

Toont een voorbeeld van de huidige selectie.

Naar 3D converteren

Gebruik dit pictogram om een geselecteerd 2D-object naar een 3D-object te converteren. U kunt ook meerdere 2D-objecten selecteren en deze converteren naar één enkel 3D-object. Om een groep 2D-objecten naar 3D te converteren, moet u eerst de groepering van de geselecteerde objecten opheffen.

Pictogram Naar 3D converteren

Converteren naar 3D

Naar draaiobject converteren

Klik hier om een geselecteerd 2D-object naar een 3D-rotatieobject te converteren. U kunt ook meerdere 2D-objecten selecteren en deze converteren naar één enkel 3D-rotatieobject. Om een groep 2D-objecten naar 3D te converteren, moet u eerst de groepering van de geselecteerde objecten opheffen.

Pictogram Naar draaiobject converteren

Naar draaiobject converteren

Perspectief in-/uitschakelen

Klik hier om de perspectiefweergave in of uit te schakelen.

Pictogram Perspectief in-/uitschakelen

Perspectief in-/uitschakelen