Materiaal

Wijzigt de kleur van het geselecteerde 3D-object.

Icon Material

Material

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open het contextmenu van het 3D-object, kies het tabblad 3D-effecten - Materiaal.

Materiaal

Wijst een vooraf gedefinieerd kleurenschema toe of laat u uw eigen kleurenschema maken.

Favorieten

Selecteer een vooraf gedefinieerd kleurenschema of selecteer Gebruikergedefinieerd om een eigen kleurenschema te definiëren.

Objectkleur

Selecteer de kleur die u op het object wilt toepassen.

Kleuren selecteren via het dialoogvenster Kleur

Met LibreOffice kunt u aangepaste kleuren definiëren met behulp van een tweedimensionaal grafisch en een numeriek verloopdiagram van de optie Kies een kleur.

Icon

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Belichtingskleur

Selecteer de kleur voor de belichting van het object.

Kleuren selecteren via het dialoogvenster Kleur

Met LibreOffice kunt u aangepaste kleuren definiëren met behulp van een tweedimensionaal grafisch en een numeriek verloopdiagram van de optie Kies een kleur.

Icon

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Spiegeling

Hier kunt u de lichtreflectie voor het geselecteerde object instellen.

Kleur

Selecteer de kleur die het object moet reflecteren.

Kleuren selecteren via het dialoogvenster Kleur

Met LibreOffice kunt u aangepaste kleuren definiëren met behulp van een tweedimensionaal grafisch en een numeriek verloopdiagram van de optie Kies een kleur.

Icon

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Intensiteit

Voer de intensiteit van het reflectie-effect in.

Apply

Click here to apply the properties shown in the dialog to the selected object.

Apply icon

Apply

Update

Click here to view in the dialog all the properties of the selected object.

Update Icon

Update

Voorbeeldveld

Toont een voorbeeld van de huidige selectie.

Convert to 3-D

Use this icon to convert a selected 2D object to a 3D object. You can also select several 2D objects and convert them to one single 3D object. To convert a group of 2D objects to 3D, you must first ungroup the selected objects.

Icon Convert to 3-D

Convert to 3-D

Convert to Rotation Object

Click here to convert a selected 2D object to a 3D rotation object. You can also select several 2D objects and convert them to one single 3D rotation object. To convert a group of 2D objects to 3D, you must first ungroup the selected objects.

Icon Convert to Rotation Object

Convert to Rotation Object

Perspective On/Off

Click here to turn the perspective view on or off.

Icon Perspective On/Off

Perspective On/Off