Texturen

Stelt de eigenschappen van de oppervlaktetextuur voor het geselecteerde 3D-object in. Deze optie is pas beschikbaar als u een oppervlaktetextuur op het object hebt toegepast. U kunt snel een oppervlaktetextuur toepassen door de Galerij te openen, Shift+ in te drukken en dan een afbeelding op het geselecteerde 3D-object te slepen.

Icon Textures

Textures

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Open het contextmenu van het 3D-object, kies jet tabblad 3D-effecten - Texturen.

Texturen

Hier kunt u de textuureigenschappen instellen.

Type

Stel de kleureigenschappen van de textuur in.

Zwart-wit

Converteert de textuur naar zwart-wit.

Icon Black & White

Zwart-wit

Kleur

Converteert de textuur naar kleur.

Icon Color

Kleur

Modus

Toont of verbergt arcering.

Alleen textuur

Past de textuur zonder arcering toe.

Icon Only Texture

Alleen textuur

Textuur en schaduw

Past de textuur met arcering toe. Klik op de knop Arcering in dit dialoogvenster om de arceringsopties voor de textuur te definiëren.

Icon Texture and Shading

Textuur en schaduw

Projectie X

Hier kunt u de opties voor het weergeven van de textuur instellen.

Objectspecifiek

Past de textuur automatisch aan de vorm en grootte van het object aan.

Icon Object-specific

Objectspecifiek

Parallel

Past de textuur toe, parallel aan de horizontale as.

Icon

Parallel

Cirkelvormig

Wikkelt de horizontale as van het textuurpatroon rond een bol.

Icon Circular

Cirkelvormig

Projectie Y

Klik op de respectievelijke knoppen om de structuur voor de Y-as van het object te definiëren.

Objectspecifiek

Past de textuur automatisch aan de vorm en grootte van het object aan.

Icon Object-Specific

Objectspecifiek

Parallel

Past de textuur toe, parallel aan de verticale as.

Icon Parallel

Parallel

Cirkelvormig

Wikkelt de verticale as van het textuurpatroon rond een bol.

Icon Circular

Cirkelvormig

Filter

Filtert een gedeelte van de 'ruis' uit die kan ontstaan bij het toepassen van textuur op een 3D-object.

Filteren aan/uit

Vervaagt de textuur een beetje, zodat ongewenste glinsteringen verdwijnen.

Icon Filtering On/Off

Filteren aan/uit

Apply

Click here to apply the properties shown in the dialog to the selected object.

Apply icon

Apply

Update

Click here to view in the dialog all the properties of the selected object.

Update Icon

Update

Voorbeeldveld

Toont een voorbeeld van de huidige selectie.

Convert to 3-D

Use this icon to convert a selected 2D object to a 3D object. You can also select several 2D objects and convert them to one single 3D object. To convert a group of 2D objects to 3D, you must first ungroup the selected objects.

Icon Convert to 3-D

Convert to 3-D

Convert to Rotation Object

Click here to convert a selected 2D object to a 3D rotation object. You can also select several 2D objects and convert them to one single 3D rotation object. To convert a group of 2D objects to 3D, you must first ungroup the selected objects.

Icon Convert to Rotation Object

Convert to Rotation Object

Perspective On/Off

Click here to turn the perspective view on or off.

Icon Perspective On/Off

Perspective On/Off