3D-effecten

Specificeert de eigenschappen van 3D-object (en) in het huidige document of converteert een 2D-object naar 3D.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Pictogram 3D-venster

3D-effecten

Geometrie

Past de vorm van het geselecteerde 3D-object aan. U kunt alleen de vorm van een 3D-object wijzigen dat gemaakt werd door het te converteren uit een 2D-object. Selecteer, om een 2D-object naar 3D te converteren, het object, klik er met rechts op en kies vervolgens Converteren - Naar 3D of Converteren - Naar 3D rotatieobject.

Pictogram Geometrie

Geometrie

Arcering

Stelt de schaduwopties in voor het geselecteerde 3D object.

Pictogram Effecten

Effecten

Belichting

Selecteer een kleur voor de lichtbron voor het geselecteerde 3D-object.

Pictogram Belichting

Belichting

Texturen

Stelt de eigenschappen van de oppervlaktetextuur voor het geselecteerde 3D-object in. Deze optie is pas beschikbaar als u een oppervlaktetextuur op het object hebt toegepast. U kunt snel een oppervlaktetextuur toepassen door de Galerij te openen, Shift+ in te drukken en dan een afbeelding op het geselecteerde 3D-object te slepen.

Pictogram Textuur

Textuur

Materiaal

Wijzigt de kleur van het geselecteerde 3D-object.

Pictogram Materiaal

Materiaal

Toepassen

Klik hier om de eigenschappen die in het dialoogvenster worden weergegeven toe te passen op het geselecteerde object.

Pictogram Toepassen

Toepassen

Bijwerken

Klik hier om in het dialoogvenster alle eigenschappen van het geselecteerde object te zien.

Pictogram Bijwerken

Bijwerken

Voorbeeldveld

Toont een voorbeeld van de huidige selectie.

Naar 3D converteren

Gebruik dit pictogram om een geselecteerd 2D-object naar een 3D-object te converteren. U kunt ook meerdere 2D-objecten selecteren en deze converteren naar één enkel 3D-object. Om een groep 2D-objecten naar 3D te converteren, moet u eerst de groepering van de geselecteerde objecten opheffen.

Pictogram Naar 3D converteren

Converteren naar 3D

Naar draaiobject converteren

Klik hier om een geselecteerd 2D-object naar een 3D-rotatieobject te converteren. U kunt ook meerdere 2D-objecten selecteren en deze converteren naar één enkel 3D-rotatieobject. Om een groep 2D-objecten naar 3D te converteren, moet u eerst de groepering van de geselecteerde objecten opheffen.

Pictogram Naar draaiobject converteren

Naar draaiobject converteren

Perspectief in-/uitschakelen

Klik hier om de perspectiefweergave in of uit te schakelen.

Pictogram Perspectief in-/uitschakelen

Perspectief in-/uitschakelen