Overeenkomsten zoeken

De termen zoeken die lijken op de tekst in Zoeken. Selecteer dit vakje en klik vervolgens op de knop ... om de gewenste opties te specificeren.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Zo kunnen bij het zoeken op overeenkomsten woorden gevonden worden die twee tekens van de tekst in Zoeken verschillen.

Instellingen

Definieer de voorwaarden waaronder een woord wordt beschouwd als overeenkomend met de zoekterm.

Tekens vervangen

Voer in hoeveel tekens in de zoekterm verwisseld mogen worden. Als u hier bijvoorbeeld twee invoert, worden 'groet' en 'snoet' als gelijk beschouwd.

Tekens toevoegen

Voer het maximumaantal tekens in waarmee een woord het aantal tekens in een zoekterm mag overschrijden.

Tekens verwijderen

Voer het aantal tekens in waarmee een woord korter mag zijn dan de zoekterm.

Samenvoegen

Zoekt naar een term die voldoet aan een willekeurig aantal instellingen voor het zoeken naar overeenkomsten.

tip

Het gebruik van Combineren voldoet beter aan de verwachtingen van een gebruiker door naar de instellingen te kijken, maar kan fout-positieven opleveren. Het niet gebruiken van Combineren komt mogelijk minder overeen dan verwacht, maar levert geen fout-positieven op.

note

Er wordt een Weighted Levenshtein Distance (WLD) -algoritme gebruikt. Als Combineren niet is aangevinkt, worden de instellingen behandeld als een exclusieve OF (strikte WLD). Als Combineren is aangevinkt, worden de instellingen behandeld als een inclusief OF (ontspannen WLD).

warning

Wees voorzichtig bij het gebruik van Alles vervangen met zoeken naar overeenkomsten. Het is het beste om eerst zeker te zijn over wat er zal worden gevonden.