Zoeken en vervangen

Zoekt of vervangt tekst of opmaak in het huidige document.

Op de Menubalk:

Kies Bewerken - Zoeken en vervangen.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Zoeken en vervangen

Zoeken en vervangen

Vanaf het toetsenbord:

+H

Voer de tekst in dat u wilt zoeken of kies een vorige zoekopdracht in de lijst.

Zoekopties worden genoemd onder het vak Zoeken en in het gedeelte Overige opties van het dialoogvenster.

Hoofdlettergevoelig

Komt overeen met het exacte teken in het vak Zoeken zonder rekening te houden met alternatieve hoofdletters.

Schakel deze optie uit om alle mogelijke overeenkomsten te overwegen. Als u bijvoorbeeld "a" invoert in het vak Zoeken, komt zowel "a" als "A" overeen.

note

Houd er rekening mee dat sommige tekens meer dan één overeenkomst kunnen hebben als Hoofdlettergebruik is uitgeschakeld. Bijvoorbeeld, "s" komt overeen met "s", "S" en "ß" (scherpe S gebruikt in de Duitse taal).

Zoekt naar hele woorden of cellen die identiek zijn aan de zoektekst.

Vervangen

Voer de vervangende tekst in of selecteer de vervangende tekst of het vervangende opmaakprofiel in de lijst.

Zoekopties worden vermeld onder het vak Zoeken en onder Andere opties van het dialoogvenster.

Vorige zoeken

Zoekt en selecteert de vorig voorkomende tekst of opmaak waarnaar u in het document zoekt.

Volgende zoeken

Zoekt en selecteert de volgend voorkomende tekst of opmaak waarnaar u in het document zoekt.

Vervangen

Vervangt de geselecteerde tekst of opmaak waarnaar u zocht, en zoekt dan naar de volgende voorkomende.

Alles vervangen

Vervangt alle exemplaren van de tekst of opmaak die u wilt vervangen.

Overige opties

Geeft meer of minder zoekopties weer. Klik opnieuw op dit label om de uitgebreide zoekopties te verbergen.

Alleen huidige selectie

Zoekt alleen in de geselecteerde tekst of cellen.

Terugwaarts vervangen

De zoekopdracht start op de cursorpositie en gaat terug naar het begin van het bestand.

Zoekt naar tekst die is opgemaakt met het opgegeven opmaakprofiel. Selecteer dit selectievakje en dan een opmaakprofiel in de keuzelijst Zoeken. Als u een vervangend opmaakprofiel wilt opgeven, selecteert u een opmaakprofiel in de keuzelijst Vervangen.

Overeenkomsten zoeken

De termen zoeken die lijken op de tekst in Zoeken. Selecteer dit vakje en klik vervolgens op de knop ... om de gewenste opties te specificeren.

Identieke tekenbreedte (alleen als Aziatische talen zijn ingeschakeld)

Maakt onderscheid tussen halve breedte en volle breedte tekenvormen.

Overeenkomstige schrijfwijze (Japans) (alleen als Aziatische talen zijn ingeschakeld)

Hiermee kunt u de zoekopties specificeren voor soortgelijke opmaak die in Japanse tekst wordt gebruikt. Schakel dit selectievakje in en klik vervolgens op de knop Geluiden om de zoekopties op te geven.

Zoeken in Japans

Diakritisch-gevoelig

Zoekt exacte overeenkomst, omvat geen Unicode-combinatietekens in zoeken. Zoeken naar كتب komt bijvoorbeeld niet overeen met كَتَبَ of كُتُب of كتِب enzovoort.

Kashida-gevoelig

Zoekt exacte overeenkomst, bevat geen Arabisch Tatweel-teken U+0640 (ook bekend als Kashida) in zoekopdracht. Zoeken naar كتاب komt bijvoorbeeld niet overeen met كـتاب of كتــــاب enzovoort.

Sluiten

Het dialoogvenster sluiten en alle wijzigingen opslaan.

tip

Nadat u het dialoogvenster Zoeken en vervangen hebt gesloten, kunt u nog steeds zoeken met de laatste zoekcriteria die u hebt ingevoerd, door op Shift++F.