Afdrukken

Drukt het huidige document, de huidige selectie of de opgegeven pagina's af. U kunt ook de afdrukopties voor het huidige document instellen. De afdrukopties kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte printer en het gebruikte besturingssysteem.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Bestand - Afdrukken.

+P

Klik op de werkbalk Standaard op

Pictogram

Bestand direct afdrukken

Het dialoogvenster Afdrukken bestaat uit drie hoofdonderdelen: een voorbeeldvenster met navigatieknoppen, tabbladen met bedieningselementen die specifiek zijn voor het huidige documenttype en de knoppen Afdrukken, Annuleren enHelp.

Als u alleen maar wilt weten hoe u uw document moet afdrukken, klikt u op één van de volgende koppelingen.

Tekstdocumenten afdrukken:

Een brochure afdrukken

Een pagina vóór het afdrukken bekijken

Meerdere pagina's op één blad afdrukken

In omgekeerde volgorde afdrukken

Printerpapierladen selecteren

Werkbladen afdrukken:

Afdrukbereiken op een werkblad definiëren

Bladdetails afdrukken

Aantal pagina's definiëren om af te drukken

Bladen in landschaporiëntatie afdrukken

Rijen of kolommen op elke pagina afdrukken

Presentaties afdrukken:

Presentaties afdrukken

Een dia afdrukken op een schaal die op het papierformaat past

Afdrukken - Algemeen:

Sneller afdrukken met verminderde gegevens

In zwart-wit afdrukken

Maximale afdrukbare gebied op een pagina selecteren

Notitiepictogram

De instellingen die u definieert in het dialoogvenster Afdrukken zijn alleen geldig voor de huidige afdruktaak die u start door op de knop Afdrukken te klikken. Als u een aantal opties permanent wilt wijzigen, opent u - LibreOffice (naam van de toepassing) - Afdrukken.

Notitiepictogram

Druk op Shift+F1 of kies Help - Wat is dit? en wijs een besturingselement in het dialoogvenster Afdrukken aan om uitgebreide help te zien.

Voorbeeld

Het voorbeeld toont hoe elk blad eruit zal zien. U kunt door alle bladen bladeren met de knoppen onder het voorbeeld.

Algemeen

U vindt de meest belangrijke besturingselementen voor het afdrukken op het tabblad Algemeen. U kunt definiëren welke inhoud van uw document moet worden afgedrukt. U kunt de printer selecteren en het dialoogvenster Printerinstellingen openen.

LibreOffice Writer / Calc / Impress / Draw / Math

De tabpagina met dezelfde naam als de huidige toepassing kan worden gebruikt om de inhoud, kleur, grootte, en pagina's die moeten worden afgedrukt te definiëren. U definieert instellingen die specifiek zijn voor het huidige documenttype.

Paginalay-out

Het gedeelte Pagina-opmaak kan worden gebruikt om enkele bladen op te slaan door meerdere pagina's op een blad af te drukken. U definieert de indeling en het formaat van uitvoerpagina's op het fysieke papier.

Wijzig de indeling van de pagina's die op elk blad worden afgedrukt. Het voorbeeld toont hoe elk blad eruit zal zien.

Voor sommige documenttypes kunt u er voor kiezen om een brochure af te drukken.

Een brochure afdrukken

Meer opties

In het Meer opties kunt u enkele extra opties instellen voor de huidige afdruktaak.