Opslaan als

Slaat het huidige document op een andere locatie op of met een andere bestandsnaam of ander bestandstype.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Op de Menubalk:

Kies Bestand - Opslaan als.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Bestand - Opslaan als.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Opslaan als

Opslaan als

Vanaf het toetsenbord:

+Shift+S.

note

Gebruik om een document als sjabloon op te slaan, de opdracht Bestand - Sjablonen - Opslaan als sjabloon.

Bestandsdialoogvensters - zoals Openen, Opslaan als en dergelijke - zijn op twee verschillende manieren verkrijgbaar:

Gebruik - LibreOffice - Algemeen om van de ene naar de andere te wisselen.

Mapselectie

Kies de gewenste map op uit de keuzelijst of typ het padnaam. De functie AutoAanvullen kan worden gebruikt om het typen te vergemakkelijken.

Maak verbinding met een server met behulp van het dialoogvenster Bestandsservices.
Selecteer een bovenliggende map uit het pad met het pictogram Openen.

Voeg een submap toe aan de huidige map met nieuwe map maken.

Bestandsnaam

Voer een bestandsnaam of een pad voor het bestand in. U kunt ook een URL invoeren.

Bestandstype

Selecteer de bestandsindeling voor het document dat u opslaat. In het weergavegebied worden alleen de documenten met dit bestandstype weergegeven. Bestandstypes worden in Informatie over import- en exportfilters beschreven.

Als PDF exporteren

XML-bestandsindelingen

warning

Sla uw document altijd op in een LibreOffice-bestandstype voordat u het in een extern bestandstype opslaat. Wanneer u naar een extern bestandstype exporteert, kunnen sommige opmaakkenmerken verloren gaan.

Met wachtwoord opslaan

Beschermt het bestand met een wachtwoord dat moet worden ingevoerd voordat een gebruiker het bestand kan openen.

note

Alleen documenten die de op XML gebaseerde indeling van LibreOffice gebruiken, kunnen met een wachtwoord worden opgeslagen.

Automatische bestandsnaamextensie

Dwingt het Open Document Format (ODF) af indien aangevinkt.

Versleutel met GPG-sleutel

Gebruik openbare OpenPGP-sleutels om documenten te versleutelen.

Selectie

Exporteert alleen de geselecteerde afbeeldingsobjecten in LibreOffice Draw en Impress naar een andere indeling. Als dit vakje niet is afgevinkt, wordt het gehele document geƫxporteerd.

note

Als u naar een willekeurig documentbestandstype exporteert, wordt het gehele document geƫxporteerd.

Opslaan

Slaat het bestand op.