Menu Opmaak

Open de werkbalk Besturingselementen en klik op het pictogram Meer besturingselementen. Klik op het pictogram Tabelobject en sleep de muis om een veld te genereren.

Open de werkbalk Besturingselementen en klik op het pictogram Meer besturingselementen. Klik op het pictogram Tabelobject en sleep de muis om een veld te genereren. Voor deze opdracht is geen databaseverbinding in het huidige formulier toegestaan.

Open de werkbalk Besturingselementen en klik op het pictogram Meer besturingselementen. Klik op het pictogram Tabelobject en sleep de muis om een veld te genereren. Deze optie kan alleen worden gebruikt als er een databaseverbinding aanwezig is.

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak of Keuzelijst en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier.

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak of Keuzelijst en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier: Pagina 1 van de Assistent.

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak of Keuzelijst en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier: Pagina 2 van de Assistent.

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier: Pagina 3 van de Assistent.

Open de werkbalk Besturingselementen, klik op het pictogram Keuzelijst met invoervak en sleep met de muis om een veld te genereren. Er moet een verbinding met de database aanwezig zijn in het formulier: Pagina 3 van de Assistent.

Open de werkbalk Toolbox in de Basic-editor en klik op

Pictogram

Eigenschappen

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Formulier.

Pictogram

Formulier

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Formulier, tabblad Algemeen.

Open de werkbalk Besturingselementen of Formulierontwerp en klik op het pictogram Besturingselement. Klik vervolgens op het tabblad Algemeen.

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Formulier, tabblad Gegevens.

Open de werkbalk Besturingselementen of Formulierontwerp en klik op het pictogram Besturingselement. Klik vervolgens op het tabblad Gegevens.

Open het contextmenu van een geselecteerd besturingselement op een XML-formulierdocument en kies het tabblad Besturingselement - Gegevens.

Open de werkbalk Besturingselementen van een XML-formulierdocument en klik op het pictogram Besturingselement en vervolgens op het tabblad Gegevens.

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Formulier, tabblad Gebeurtenissen.

Open de werkbalk Besturingselementen of Formulierontwerp en klik op het pictogram Besturingselement. Klik vervolgens op het tabblad Gebeurtenissen.

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Besturingselement.

Pictogram

Besturingselement

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Besturingselement, tabblad Algemeen.

Open de werkbalk Besturingselementen of Formulierontwerp en klik op het pictogram Besturingselement. Klik vervolgens op het tabblad Algemeen.

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Besturingselement, tabblad Gegevens.

Open de werkbalk Besturingselementen of Formulierontwerp en klik op het pictogram Besturingselement. Klik vervolgens op het tabblad Gegevens.

Open het contextmenu van het geselecteerde formulierelement en kies Besturingselement, tabblad Gebeurtenissen.

Open de werkbalk Besturingselementen of Formulierontwerp en klik op het pictogram Besturingselement. Klik vervolgens op het tabblad Gebeurtenissen.

Op de werkbalk Formulierontwerp klikt u op

Pictogram

Tabvolgorde

Op de werkbalk Formulierontwerp klikt u op

Pictogram

Veld toevoegen

Op de werkbalk Formulierontwerp klikt u op

Pictogram

Formulier-navigator

Op de werkbalk Formulierbesturingselementen of Formulierontwerp klikt u op

Pictogram

Ontwerpmodus aan/uit

Open de Formulier-navigator, selecteer het formulier, open het contextmenu en kies In ontwerpmodus openen.

Op de werkbalk Formulierontwerp klikt u op

Pictogram

In ontwerpmodus openen

Op de werkbalk Formulierbesturingselement klikt u op

Pictogram

Assistenten aan/uit

Kies Opmaak - Schikken (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Open het contextmenu en kies Schikken (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Kies Vorm - Schikken (LibreOffice Draw).

Pictogram

Schikken

Kies Opmaak - Uitlijning - Vooraan (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Schikken - Vooraan (LibreOffice Draw).

Shift++plus-teken(LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Open het contextmenu en kies Schikken - Vooraan (LibreOffice Impress).

Pictogram

Vooraan

Kies Opmaak - Uitlijning - Naar voren (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Schikken - Naar voren (LibreOffice Draw).

+plusteken (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw)

Open het contextmenu en kies Schikken - Naar voren (LibreOffice Impress).

Pictogram

Naar voren

Kies Opmaak - Schikken - Naar achteren (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Schikken - Naar achteren (LibreOffice Draw).

+minteken (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw)

Open het contextmenu en kies Schikken - Naar achteren (LibreOffice Impress).

Pictogram

Naar achteren

Kies Opmaak - Schikken - Naar achteren (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Schikken - Achteraan (LibreOffice Draw).

Shift++minteken (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw)

Open het contextmenu en kies Schikken - Achteraan (LibreOffice Impress).

Pictogram

Achteraan

Kies Opmaak - Schikken - Op voorgrond.

Pictogram

Naar de voorgrond

Kies Opmaak - Schikken - Op achtergrond.

Pictogram

Naar de achtergrond

Kies Opmaak - Uitlijning (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc)

Kies Vorm - Uitlijnen (geselecteerde objecten) (LibreOffice Draw)

Open het contextmenu en kies Uitlijnen (geselecteerde objecten) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Kies Opmaak - Uitlijnen - Links (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Uitlijnen - Links (geselecteerde objecten) (LibreOffice Draw).

Open het contextmenu en kies Uitlijnen - Links (geselecteerde objecten) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Klik op de werkbalk Objecten uitlijnen (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw) op

Pictogram

Links

Kies Opmaak - Uitlijnen - Gecentreerd (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Opmaak - Uitlijnen - Gecentreerd (geselecteerde objecten, LibreOffice Draw).

Klik op de werkbalk Objecten uitlijnen (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw) op

Pictogram

Gecentreerd

Kies Opmaak - Uitlijnen - Rechts.

Kies Vorm - Uitlijnen - Rechts (geselecteerde objecten) (LibreOffice Draw).

Klik op de werkbalk Objecten uitlijnen (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw) op

Pictogram

Rechts

Kies Opmaak - Uitlijnen - Boven (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Uitlijnen - Boven (geselecteerde objecten) (LibreOffice Draw).

Open het contextmenu en kies Uitlijnen - Boven (geselecteerde objecten) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Klik op de werkbalk Objecten uitlijnen (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw) op

Pictogram

Boven

Kies Opmaak - Uitlijnen - Gecentreerd (LibreOffice Writer) (LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Uitlijnen - Gecentreerd (geselecteerde objecten) (LibreOffice Draw).

Open het contextmenu en kies Uitlijnen - Gecentreerd (geselecteerde objecten) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).

Klik op de werkbalk Objecten uitlijnen (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw) op

Pictogram

Gecentreerd

Kies Opmaak - Uitlijnen - Beneden (LibreOffice Writer) (LibreOffice Calc).

Kies Vorm - Uitlijnen - Beneden (geselecteerde objecten) (LibreOffice Draw).

Klik op de werkbalk Objecten uitlijnen (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw) op

Pictogram

Beneden

Kies Opmaak - Anker.

Op de werkbalk Formulierontwerp klikt u op

Pictogram

Verankering wisselen

Kies Opmaak - Anker - Aan pagina.

Kies Opmaak - Anker - Aan alinea.

Kies Opmaak - Anker - Aan teken.

Kies Opmaak - Anker - Als teken.

Kies Opmaak - Anker - Aan frame.

Kies Opmaak - Anker - Aan cel.