Database

Kies Extra - Tabelfilter in een databasebestandsvenster.

Weergave - Databaseobjecten - Query's

Kies in een databasebestandsvenster Bewerken - Database - Eigenschappen, tabblad Geavanceerde instellingen.

In een venster met een databasebestand van het type ODBC of Adresboek,
kiest u Bewerken - Database - Verbindingstype.

Knop voor padselectie in verschillende assistenten / Bewerken voor enkele items in - LibreOffice - Paden.

In een venster met een databasebestand van het type ODBC kiest u Bewerken - Database - Verbindingstype.

Kies Bewerken - Database - Eigenschappen in het databasebestandsvenster met het type Adresboek - LDAP.

In een venster met een databasebestand van het type JDBC kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

In een venster met een databasebestand van het type MySQL kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

In een venster met een databasebestand van het type dBASE kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

In een venster met een databasebestand van het type dBASE kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen en klikt u op Indexen.

In een venster met een databasebestand van het type Tekst kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

In een venster met een databasebestand van het type MS ADO kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

In een venster met een databasebestand kiest u Extra - SQL.

Klik in een venster met een databasebestand op het pictogram Query's.

Klik in een venster met een databasebestand op het pictogram Tabellen.

Klik in een databasebestandsvenster op het pictogram Tabellen. Kies Invoegen - Tabelontwerp of Bewerken - Bewerken.

Klik in een databasebestandsvenster op het pictogram Tabellen. Kies Invoegen - Tabelontwerp of Bewerken - Bewerken.

Kies in een databasebestandsvenster Invoegen - Query (ontwerpweergave).

Klik in een venster met een databasebestand op het pictogram Query's en kies vervolgens Bewerken - Bewerken.

Klik in een venster met een databasebestand op het pictogram Query's en kies vervolgens Bewerken - Bewerken.
Wanneer velden waarnaar wordt verwezen niet meer bestaan, ziet u dit dialoogvenster.

Open het query-ontwerp en kies Invoegen - Nieuwe relatie of dubbelklik op een verbindingslijn tussen twee tabellen.

Pictogram Tabel invoegen

Tabellen invoegen

Pictogram Nieuwe relatie

Nieuwe relatie

Het pictogram Record zoeken op de werkbalken Tabelgegevens en Formulierontwerp.

Pictogram Record zoeken

Record zoeken

Het pictogram Sorteervolgorde op de werkbalken Tabelgegevens en Formulierontwerp.

Pictogram Sorteervolgorde

Sorteervolgorde

In een venster met een databasebestand kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

Sleep een tabel of query naar het tabelgedeelte van een ander venster met een databasebestand.

Kies in een databasebestandsvenster Invoegen - Formulieren.

In een venster met een databasebestand kiest u Bewerken - Database - Eigenschappen.

Kies in een databasebestandsvenster Extra - Relaties.