Menu Extra

Kies Beeld - Galerij of klik op het pictogram Galerij op de werkbalk Standaard
. Klik vervolgens op knop Nieuw onderwerp van het tabblad Bestanden

Op de Menubalk:

Kies Extra - Spelling en grammatica.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Beoordelen - Spelling.

In het menu Beoordelen op het tabblad Beoordelen, kies Spelling.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram

Spelling

Vanaf het toetsenbord:

F7

Op de Menubalk:

Kies Extra - Automatische spellingcontrole.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Beoordelen - Automatische spellingcontrole.

In het menu Beoordelen op het tabblad Beoordelen, kies Automatische spellingcontrole.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Automatische spellingcontrole

Automatische spellingcontrole

Vanaf het toetsenbord:

Shift+F7

Kies Extra - Taal - Hangul/Hanja-conversie. Ondersteuning voor Aziatische talen moet ingeschakeld zijn.

Kies Extra - Taal – Chinese conversie. Ondersteuning van Aziatische talen moet zijn ingeschakeld.

Kies Extra - Taal – Chinese conversie - knop Termen bewerken. Ondersteuning van Aziatische talen moet zijn ingeschakeld.

Kies Extra - Spelling en grammatica.

Kies Extra - Spelling en grammatica en klik dan op Opties.

Op de Menubalk:

Kies Extra - Synoniemen.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Beoordelen - Thesaurus.

In het menu Beoordelen op het tabblad Beoordelen, kies Thesaurus.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Synoniemen

Synoniemen

Vanaf het toetsenbord:

+F7

Op de Menubalk:

Kies Extra - Taal.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu Beoordelen op het tabblad Beoordelen kies één van de taalopdrachten.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Taal beheren

Taal beheren

Kies Extra - Vervanging van de kleuren (LibreOffice Draw en LibreOffice Impress)

Kies Extra - Mediaspeler.

Kies Extra - Macro's - Macro's beheren - Basic, of druk op +F11 (indien niet toegewezen door uw systeem).

Op de Menubalk:

Kies Extra - Macro's - Macro uitvoeren.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Extra - Macro uitvoeren.

In het menu Extra van het tabblad Extra, kies Macro uitvoeren.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Macro uitvoeren

Macro uitvoeren

Op de Menubalk:

Kies Extra - Macro's - Macro's beheren - BeanShell/Javascript/Python.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu Extra van het tabblad Extra, kies Javascript/Beanshell/Python.

Op de Menubalk:

Kies Extra - Macro's - Macro opnemen.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu Extra van het tabblad Extra, kies Macro opnemen.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Macro opnemen

Macro opnemen

Kies Extra - Macro's - Macro's - Basic,
klik op de knop Beheren,
klik op de bladtab Bibliotheken
en klik dan op de knop Wachtwoord.

Op de Menubalk:

Kies Extra - Macro's - Macro's - Basic,
klik op de knop Beheren.

Op de Menubalk:

Kies Extra - Extensies.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu Extensies van het tabblad Extensies, kies Extensies.

Vanaf het toetsenbord:

+Alt+E

Kies Extra - Extensies, klik op de knop Op updates controleren.

Op de Menubalk:

Kies Extra - XML-filterinstellingen.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu Extra van het tabblad Extra, kies XML-filterinstellingen.

Extra - Macro's - XML-filterinstellingen en klik dan op Nieuw of Bewerken.

Extra - Macro's - XML-filterinstellingen en klik dan op XSLT's testen.

Op de Menubalk:

Kies Extra - Aanpassen.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu rechtsboven (☰), kies Aanpassen.

Kies Extra - Aanpassen - Menu's (tabblad).

Kies Extra - Aanpassen - Menu's tabblad, klik op het Picogram Hamburgermenu keuzemenu en kies Toevoegen.

Kies Extra - Aanpassen - Menu's tabblad, klik op het Pictogram Hamburgermenu keuzemenu en kies Verplaatsen.

Kies tabblad Extra - Aanpassen - Toetsenbord. Er moet een geopend document zijn.

Kies tabblad Extra - Aanpassen - Werkbalken.

Kies tabblad Extra - Aanpassen - Gebeurtenissen.

Kies Extra - Opties voor AutoCorrectie.

Kies Extra - Opties voor AutoCorrectie - Opties (tabblad).

Kies Extra - AutoCorrectie - Opties voor AutoCorrectie - Actielabels (tabblad)

Kies Extra - Opties voor AutoCorrectie - Vervangen (tabblad).

Kies Extra - Opties voor AutoCorrectie - Uitzonderingen (tabblad).

Kies Extra - Opties voor AutoCorrectie - Gelokaliseerde opties tab.

Kies Extra - AutoCorrectie - Opties voor AutoCorrectie - Woordinvulling (tabblad).

Kies - LibreOffice Calc - Weergave

Kies - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Beeld.

Kies - LibreOffice Draw - Algemeen.

Padselectieknoppen in verschillende Assistenten

Klik voor een aantal items op de knop Bewerken onder - LibreOffice - Paden.

Kies .

Kies - LibreOffice.

Kies - LibreOffice - Gebruikersgegevens.

Kies - LibreOffice - Algemeen.

Kies - LibreOffice - Beeld.

Kies - LibreOffice - Afdrukken.

Kies - LibreOffice - Paden.

Kies Extra - AutoTekst - Pad. (alleen autotekst)

Op de Menubalk:

Kies Extra - ImageMap.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

In het menu Afbeelding op het tabblad Afbeelding, kies ImageMap.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram ImageMap

ImageMap

Kies Extra - ImageMap, selecteer een gedeelte van de ImageMap en klik op Eigenschappen - Beschrijving.

Kies Opmaak - Tekstvak en vorm - Vlak - Kleur (tabblad)

Kies Opmaak - Tekstvak en vorm - Vlak, klik op de knop Kleur en klik dan op de knop Kiezen.

Pictogram

Druk op de knop Dialoogvenster kleur op het tabblad Belichting van het dialoogvenster 3D-weergave.

Kies - LibreOffice - Lettertypes.

Kies - LibreOffice - Beveiliging.

Kies - LibreOffice - Geavanceerd.

Kies - LibreOffice - OpenCL.

Kies - LibreOffice - Opties voor Basic IDE.

Kies - LibreOffice - Online bijwerken.

Kies - LibreOffice - Toegankelijkheid.

Kies - LibreOffice - Toepassingskleuren.

Kies - Laden/Opslaan.

Kies - Laden/Opslaan - Algemeen.

Kies - Laden/Opslaan - VBA-eigenschappen.

Kies - Laden/Opslaan - Microsoft Office.

Kies - Laden/Opslaan - HTML compatibiliteit.

Kies - Taalinstellingen.

Kies - Taalinstellingen - Algemeen.

Kies - Taalinstellingen - Algemeen - Complexe tekstlay-out.

Kies - Taalinstellingen - Algemeen.

Kies - Taalinstellingen - Linguïstiek,
in de lijst Beschikbare taalmodules, selecteer één van de taalmodules en klik op Bewerken.

Kies - Taalinstellingen - Linguïstiek.

Kies - Taalinstellingen - Zoeken in het Japans.

Kies - Taalinstellingen - Talen - Aziatische.

Kies - Internet.

Kies - Internet - Proxy.

Kies - LibreOffice Writer.

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer - Compatibiliteit.

Kies - LibreOffice Writer - Algemeen

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer - Standaardbrief E-mail.

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer - Automatische bijschriften.

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Beeld.

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Opmaakhulp.

Kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Calc/LibreOffice Writer/Web - Raster.

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer - Standaardettertypen (Westers).

Open een tekstdocument, kies - LibreOffice Writer - Standaardlettertypen (Aziatisch). Ondersteuning voor Aziatische talen moet zijn ingeschakeld.

Kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Afdrukken.

Kies - LibreOffice Calc - Afdrukken.

Kies - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Tabel.

Kies - LibreOffice Writer - Wijzigingen.

Kies - LibreOffice Writer/Web.

Open een HTML-document en kies - LibreOffice Writer/Web - Achtergrond.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Algemeen.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Beeld.

Kies - LibreOffice Calc - Berekenen.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Compatibiliteit.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Sorteerlijsten.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Formule.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Standaarden.

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Sorteerlijsten - Kopiëren (knop)

Open een werkblad en kies - LibreOffice Calc - Wijzigingen

Open een presentatie en kies - LibreOffice Impress

Open een presentatie en kies - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Algemeen.

Open een presentatie en kies - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Beeld.

Open een presentatie en kies - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Raster.

Open een presentatie en kies - LibreOffice Impress/LibreOffice Draw - Afdrukken.

Open een tekening en kies - LibreOffice Draw.

Open een Math-document en kies - LibreOffice Math.

Open een Math-document en kies - LibreOffice Math - Instellingen.

Kies - Diagrammen.

Kies - Diagrammen - Standaardkleuren.

Kies - LibreOffice Base.

Kies - LibreOffice Base - Verbindingen

Kies - LibreOffice Base - Databases.

Op de Menubalk:

Kies Extra - Redigeren.

Vanuit de gebruikersinterface met tabbladen:

Kies Beoordelen - Redigeren.

In het menu Beoordelen op het tabblad Beoordelen, kies Redigeren.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram Redigeren

Redigeren

Op de Menubalk:

Kies Extra - AutoRedigeren.

Vanuit de werkbalken:

Pictogram AutoRedigeren

AutoRedigeren

Help ons, alstublieft!