ASCII-filteropties

Selecteer hier welke opties (standaardlettertype, taal, tekenset, einde) moeten worden geĆÆmporteerd of geĆ«xporteerd met het tekstdocument. Het dialoogvenster verschijnt zolang u een puur ASCII-bestand laadt of opslaat zonder een ander filter te hebben gedefinieerd. Het filter heeft de naam "Tekst gecodeerd".

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Menu Bestand - Openen, Bestandstype Tekstcodering geselecteerd.

Menu Bestand - Opslaan als, Bestandstype Tekstcodering geselecteerd.

Eigenschappen

Definieer de instellingen voor het importeren of exporteren van uw bestand in het Eigenschappen-gebied. U kunt definiƫren welke tekenset, welke standaardlettertypen, welke taal en welk alinea-einde moet worden gebruikt. Bij het exporteren kan echter alleen de tekenset en het alinea-einde worden gedefinieerd.

Tekenset

Kies hier uit de verschillende tekensets, zoals Systeem of Unicode.

Standaardlettertypen

Door een standaardlettertype in te stellen, geeft u aan dat de tekst in een gespecificeerd lettertype moet worden weergegeven. De standaardlettertypen kunnen alleen bij het importeren worden geselecteerd.

Taal

Definieer hier de taal van de tekst in geval deze niet reeds voorgedefinieerd is. Deze instelling is alleen beschikbaar bij importeren.

Alinea-einde

Gebruik deze velden om het soort einde voor een tekstregel te definiƫren.

CR & LF

Deze optie produceert een "Carriage Return" en een "Linefeed". Dit veld wordt standaard geactiveerd.

CR

Selecteer deze optie om een "Carriage Return" te produceren.

LF

Selecteer deze optie om een "Linefeed" te produceren.