Tekst toevoegen

U kunt verschillende soorten tekst aan een tekening of presentatie toevoegen:

Een tekstvak toevoegen

1. Klik op het pictogram Tekst Icon en verplaats de muisaanwijzer naar waar u het tekstvak wilt invoeren.

2. Sleep een tekstvak van de gewenste grootte open in uw document.

3. Typ of plak uw tekst in het tekstvak.

Dubbelklik op de tekst om die te bewerken of teksteigenschappen op te maken, zoals tekengrootte of -kleur. Klik op de rand van het tekstvak om de objecteigenschappen te bewerken, zoals de kleur van de rand of vóór of achter andere objecten te schikken.

Tekst aan kaders aanpassen

1. Maak een tekstvak zoals beschreven in de stappen hierboven.

2. Kies Opmaak - Tekst terwijl het tekstobject geselecteerd is. Het dialoogvenster Tekst wordt geopend.

3. Haal het vinkje weg bij Hoogte aan tekst aanpassen op het tabblad Tekst en vink dan Aanpassen aan frame af. Klik op OK.

4. Nu kunt u de afmetingen van het tekstvak aanpassen om de grootte en de vorm van de teksttekens te wijzigen.

Tekst verbonden aan een afbeelding

U kunt tekst aan een afbeelding toevoegen nadat u erop gedubbelklikt hebt.

Gebruik, om de plaats van de tekst vast te stellen, de instellingen in Opmaak - Tekst.

1. Klik bijvoorbeeld op de pijl naast het pictogram Toelichting Pictogram om de werkbalk Toelichting te openen.

2. Selecteer een toelichting en zet de muisaanwijzer op de plaats waar de toelichting moet beginnen.

3. Sleep om de toelichting te tekenen.

4. Voer de tekst in.

Tekst kopiëren

1. Selecteer de tekst in uw Writer-document.

2. Kopieer de tekst naar het klembord (Bewerken - Kopiëren).

3. Klik op de pagina of dia waarin u de tekst wilt plakken.

4. Plak de tekst via Bewerken - Plakken of Bewerken - Plakken speciaal.

Wanneer u Plakken speciaal gebruikt, kunt u kiezen welke tekstopmaak bij het plakken wordt gebruikt. Afhankelijk van de opmaak kunt u verschillende tekstattributen kopiëren.

Tekst importeren

1. Klik op de pagina of dia waarin u de tekst wilt importeren.

2. Kies Invoegen - Bestand.

3. Selecteer een tekstbestand (*.txt) of een HTML-bestand en klik op Invoegen. Het dialoogvenster Tekst invoegen wordt geopend. Klik op OK om de tekst in te voegen.