Kleurovergangen maken

Een kleurovergang is een stapsgewijze vermenging van twee verschillende kleuren, of tinten van dezelfde kleur, die u op een tekenobject kunt toepassen.

Zo past u een kleurovergang toe:

1. Selecteer een tekenobject.

2. Kies Opmaak - Gebied en selecteer Kleurovergang als Vulling.

3. Selecteer in de lijst een stijl voor de kleurovergang en klik op OK.

Eigen kleurovergangen maken

U kunt uw eigen kleurovergangen opgeven en bestaande overgangen wijzigen, en een lijst van bestanden met kleurovergangen opslaan en laden.

Zo maakt u een eigen kleurovergang:

1. Kies Opmaak - Gebied en klik op de tab Kleurovergangen.

2. Selecteer in de lijst een kleurovergang die als basis voor uw nieuwe kleurovergang gebruikt moet worden, en klik op Toevoegen.

3. Voer in het tekstvak een naam in voor de kleurovergang en klik op OK.

De naam verschijnt aan het einde van de lijst met kleurovergangen en wordt geselecteerd voor bewerking.

4. Stel de eigenschappen voor de kleurovergang in en klik op Wijzigen om de overgang op te slaan.

5. Klik op OK.

Kleurovergangen en transparantie gebruiken

U kunt de eigenschappen van een kleurovergang evenals de transparantie van een tekenobject aanpassen met uw muis.

Zo past u de kleurovergang van een tekenobject aan:

1. Selecteer een tekenobject met de kleurovergang die u wilt wijzigen.

2. Kies Opmaak - Gebied en klik op de tab Kleurovergangen.

3. Pas de waarden voor de kleurovergangen aan uw wensen aan en klik op de knop OK.

Tippictogram

Wilt u de transparantie van een object aanpassen, dan selecteert u het object, kiest u Opmaak - Gebied en klikt u op de tab Transparantie.